088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Weesp
Zonnepanelen in Weesp

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Weesp

Zonneplan is trots op de inwoners van Weesp! Iedereen is namelijk al goed bezig met verduurzamen. Zo heeft MHC Weesp al zonnepanelen op het dak liggen en doen ze sinds 2017 ook aan afvalscheiding. Daarnaast wordt er ook hard gebouwd aan een duurzame school in Weesp: Brede school Weespersluis. De Brede School Weespersluis is een samenwerking tussen twee scholen, de Gemeente Weesp, een kinderopvang, BSO en sportvereniging. Het moet een energieneutrale school worden. Dit is een mooie duurzame stap!

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de koopwoningen in Weesp. Tijdens dit onderzoek is bekeken hoeveel woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Zeker koopwoningen zijn geschikt voor zonnepanelen! Hiervan heeft al zonnepanelen. Ook weten of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Dat kan, met de gratis postcodecheck van Zonneplan. Al inwoners uit Weesp gingen je voor!

Na de postcodecheck gaat een van onze adviseurs in samenspraak met jou aan de slag met een persoonlijk Zonneplan. Hierin worden jouw wensen en behoeften meegenomen, en wordt er rekening gehouden met het verbruik. In jouw persoonlijke Zonneplan kun je ook terugvinden wat de kosten worden en hoeveel jij gaat besparen met je zonnepanelen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Weesp:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Weesp kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Weesp zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Weesp ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Weesp kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Weesp

Al 8.300 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Amsterdam gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Weesp

Sommige gemeenten in Nederland hebben woningen die vallen onder het beschermd stadsgezicht. Als dit het geval is, moet er door de bewoner eerst een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. Dit geldt ook voor een aantal straten in het centrum van Weesp. Het gaat hier om de straten: Hoogstraat, Middenstraat, Nieuwstraat, Achter ‘t vosje, Kerkstraat, Oudegracht, Ossenmarkt, Achtergracht, Het Grote Plein, Waagplein, Kerkstraat, Slijkstraat, Wilhelminastraat, Binnenveer en de Herengracht.

Verder heeft Zonneplan onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Weesp. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in Weesp nog kunnen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Zonnepanelen installateur Weesp

Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren. Dit kan via onze zelf planner. Zo kun jij een installatie dag kiezen die het jouw het beste uitkomt.

Ben jij opzoek naar een monteur bij jouw in de buurt? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Weesp zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast bieden wij full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Zonnepanelen kopen in Weesp

De gemeente Weesp heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Weespenaren zijn goed bezig met het verduurzamen van de gemeente. Zo zijn er in 2016 al 222 zonnepanelen geplaatst op het Vechtstede College in Weesp. In de gemeente Weesp wordt in totaal al kg CO2 bespaard. Dat staat gelijk aan het planten van bomen! Wil jij ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstelling en het milieu? Kies dan voor zonnepanelen van Zonneplan.

Weesp gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Weespenaren voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Weesp is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Weesp

 • Waarom zonnepanelen kopen in Weesp?

  Zonnepanelen kopen in Weesp heeft voordelen. Op steeds meer daken in Weesp liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Weesp?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Weesp . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Weesp?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere.

   


Weesp in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Weesp steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Amsterdam er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Amsterdam

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken