088-0203000 Open om 08:30 uur

Zonnepanelen Wageningen

 • Gratis scan van uw dak
 • Ook zonder eigen investering
 • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


647 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 45.000 besparen

Elk jaar samen besparen

3156 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Wageningen

Onze installatieteams staan te popelen om Wageningen te verduurzamen en Wageningen te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen namelijk flink besparen met zonne-energie.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan! Na uw aanvraag worden al uw vragen door een zonnepanelenadviseur beantwoord. U ontvangt een persoonlijk Zonneplan en daarna beslist u of u ook voor een stralend dak wilt gaan!

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Wageningen liggen? En hoe Wageningen ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

 • In de hele gemeente zijn er al 765 koopwoningen met zonnepanelen (2017). Dit is 17% van het aantal geschikte koopwoningen voor zonnepanelen.
 • Al +133 inwoners uit de gemeente Wageningen hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering.

Tevreden klant uit de gemeente Wageningen:

Ik ben zeer tevreden. Ik kan niets anders zeggen. In het begin vond ik het wel een beetje lastig, want als ik iets via internet doe, weet ik nooit zo goed of het goed komt. Dit is prima gegaan. Ik heb de panelen en omvormers vergeleken en kwam er achter dat er een aanzienlijk prijsverschil zit tussen de verschillende partijen. Daarom heb ik voor Zonneplan gekozen.

62% van de koopwoningen is geschikt

In Wageningen is 62% van alle koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Uw dak is waarschijnlijk ook geschikt. Maak een mooie stap en verduurzaam uw gemeente Wageningen met zonnepanelen.

In Wageningen is er beschermd stadsgezicht voor de straten Molenstraat en Pabstendam. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd moet worden. Het is dus wel mogelijk om zonnestroom op te wekken met zonnepanelen.

In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Wageningen in 2030 klimaatneutraal

Gemeente Wageningen gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Al 17% van de koopwoningen in Wageningen profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2030 klitmaatneutraal te worden. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen.

Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Stimuleringslening Wageningen

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de gemeente Wageningen. Om die ambitie te stimuleren kunnen de inwoners van gemeente Wageningen gebruik maken van de stimuleringslening Wageningen.

De Stimuleringslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €50.000,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,9% (2018)
 • Looptijd van 10 of 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Leeftijdsgrens van de aanvrager is 75 jaar
Wilt u meer informatie over de stimuleringslening Wageningen, dan kunt u een kijkje nemen:op de website van de gemeente of op de website van het SVn.

De gemeente Wageningen heeft een energieloket, hier kunt u meer informatie vinden over duurzaamheid binnen de gemeente:Klik hier voor het energieloket

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

9 reviews van mensen uit de omgeving van Wageningen

Gemiddeld
9,2
9.0
Wij zijn heel erg in onze sas. De installatie is goed verlopen. Ze hebben geen rommel achter gelaten en hebben goed op de plantjes gelet. Er wordt snel gereageerd op vragen, dus ook vanuit service oogpunt hebben wij geen klagen.
Zonnepanelen Wageningen
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Ik ben erg tevreden met de zonnepanelen, ze doen hun werk hartstikke goed! De installatie verliep ook erg vlot. De installateurs kwamen vroeg in de ochtend en waren ook vroeg weer weg!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
De installatie is prima verlopen. Na de installatie hadden we wel een probleem met de internet kabel, maar uiteindelijk is dit allemaal opgelost.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en Trina Solar 265 Wp All Black

10.0
We zijn hartstikke tevreden over alles. We hebben de functie om onze panelen online af te lezen, hier hebben we nog geen gebruik van gemaakt maar dit gaan we in de toekomst zeker wel doen.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en BYD 260 Wp

10.0
Naast Zonneplan had ik nog één andere partij overwogen. Ik had bij die andere partij al eens eerder een set zonnepanelen aangeschaft. Qua prijs verschilde deze partij niet enorm met Zonneplan, maar ze reageerden wel iets minder snel. Het gevoel wat je dan hebt, is ook belangrijk. De zonnepanelen zitten er netjes op, alleen verschillen de twee sets qua kleur van elkaar. Voordat de installateurs begonnen, hebben ze alles netjes met mij besproken en zijn ze vervolgens aan de slag gegaan.
Zonnepanelen Wageningen
Gekozen voor SMA Sunny Boy 2500TLST-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

10.0
Ik ben zeer tevreden. Ik kan niet anders zeggen. In het begin vond ik het wel een beetje lastig, want als ik iets via internet doe, weet ik nooit zo goed of het goed komt. Dit is prima gegaan. Ik heb de panelen en omvormers vergeleken en kwam er achter dat er een aanzienlijk prijsverschil zit tussen verschillende partijen. Daarom heb ik voor Zonneplan gekozen.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3600TL-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

8.0
De contactpersoon heeft mij goed en netjes geadviseerd wat er mogelijk was in mijn situatie. De installateurs hebben ook goed werk geleverd. Tegenvaller was dat bleek dat ik geen subsidie meer kon krijgen, maar ook zonder subsidie zou ik de zonnepanelen bij Zonneplan hebben gekocht.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 2100TL-10 en BYD 245 Wp

10.0
Fijne jongens die installateurs. Alles is goed uitgevoerd. Zonneplan stond mij na de installatie ook rustig te woord om mijn vragen te beantwoorden. De meter begon direct na de installatie terug te draaien, een fijn gevoel.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 2100TL-10 en LG 245 Wp All Black

7.0
De opbrengst van mijn panelen is met mijn model omvormer niet af te lezen via telefoon of tablet, dit vind ik wel jammer. Voor de rest is alles naar wens. Zonneplan is erg duidelijk in de communicatie, dit zie ik als één van de sterke punten van het bedrijf.
Zonnepanelen Wageningen
Gekozen voor Diehl Platinum 4300TL en Komaes All Black 200 Wp

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag