0317-760016Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Wageningen
Zonnepanelen in Wageningen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wageningen

Duurzaamheid is een belangrijke speerpunt van de H.J Piekschool en dat is te zien. Het is een duurzame school. Zo liggen er zonnepanelen op het dak en is het hele gebouw opnieuw geïsoleerd en houden ze duurzaamheidslessen. Daarnaast is Basisschool de Bijenkorf uitgeroepen tot duurzaamste school van Wageningen. De school is volledig klimaatneutraal. Dit zijn mooie initiatieven!

Ben jij de volgende inwoner van Wageningen bij wie wij komen installeren? Onze adviseurs kunnen niet wachten om mooie plannen voor Wageningen op te stellen en onze monteurs hebben zin om de daken in Wageningen groen te kleuren. Onze adviseurs gaan na uw aanvraag druk aan de slag om u te voorzien van een geheel vrijblijvende offerte en een op maat gemaakt zonneplan. In dit zonneplan staat alle informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten. 

 

 

 

.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wageningen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wageningen kende afgelopen jaar 1027 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wageningen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wageningen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wageningen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wageningen

Al 2.527 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Wageningen gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Wageningen

Zodra er in een gemeente woningen staan die onder beschermd stadsgezicht vallen, moet hier eerst een vergunning voor worden aangevraagd. Dit is in Wageningen niet het geval! Dat scheelt, want dan is de kans groot dat Zonneplan ook zonnepanelen op jouw dak kan plaatsen.

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Wageningen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. In Wageningen heeft 28% al zonnepanelen. Maar, dat betekent ook dat er nog 4.661 inwoners kunnen profiteren van zonnepanelen!

 

Zonnepanelen installateur Wageningen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Wageningen? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Wageningen zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Wageningen

De gemeente Wageningen heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Wageningers zijn dan ook druk bezig om deze doelen te behalen. Bijvoorbeeld met het stimuleren van zonnepanelen en een aantal evenementen rondom het verduurzamen van Wageningen. Deze initiatieven zijn terug te vinden op de website van Wageningen Duurzaam. Wil je ook meehelpen aan de duurzaamheidsdoelstelling van Wageningen? Kies dan voor zonnepanelen van Zonneplan!

Wageningen gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Wageningers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Wageningen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Wageningen !

Vragen over zonnepanelen in Wageningen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Wageningen?

  Zonnepanelen kopen in Wageningen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Wageningen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Wageningen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Wageningen. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Wageningen?

  In Arnhem hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Off The Grid Installatiebedrijf uit Nijmegen en A. Zonnepanelen uit Huissen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

   


Wageningen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wageningen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Wageningen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Wageningen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!