088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Vlieland
Zonnepanelen in Vlieland

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Vlieland

Ben je er klaar voor? Je eigen groene stroom opwekken en daarmee flink besparen op je maandlasten? Vlieland gaat voor duurzaam. Dit is terug te zien bij brede school De Jutter. Deze school is zo duurzaam mogelijk gebouwd. De school wekt nu eigen energie op en is erg bewust bezig met duurzaamheid. Dit maakt het dan ook dat de school energieneutraal is. Daarnaast heeft ook zwembad Flidunen de nodige stappen gezet. In 2010 installeerde Flidunen zonneboilers op het dak daarna volgden Heatpipes en de zonnepanelen op het dak. Dat zijn pas duurzame initiatieven!

Het opwekken van eigen energie heeft vele voordelen. Zo wordt er in Vlieland al 32.500 kg CO2 bespaard met de hulp van zonnepanelen. Verder hebben de 303 huishoudens die al zonnepanelen hebben samen €59.436 bespaard. Doe onze gratis dakcheck en kom erachter wat jij kan besparen!

Nadat de aanvraag voor de dakcheck is gelukt zal een Zonneplan-adviseur jouw woning bekijken. Er wordt daarin rekening gehouden met jouw wensen en verbruik. Je ontvangt een offerte met info over het aantal panelen, te investering en de opbrengst per jaar.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Vlieland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Vlieland kende afgelopen jaar 1086 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Vlieland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Vlieland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Vlieland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Vlieland

Al 52 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Vlieland gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Vlieland

Zonneplan heeft onderzocht hoeveel daken geschikt zijn in Vlieland. Het kan namelijk zijn dat een dak niet geschikt is vanwege het materiaal of de schaduwwerking. Uit het onderzoek is gebleken dat 63% van de koopwoningen in Vlieland die geschikt zijn nog niet zijn voorzien van zonnepanelen. Dit zijn dus nog genoeg huishoudens die ook kunnen profiteren van eigen opgewekte energie.

Maar let wel op als je in de volgende straten woont, want hier is er sprake van beschermd dorpsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder historisch karakter heeft. Het gaat om de straten: Achteromweg, Dorpsstraat, Boereglop, Molenglop, Kerkeglop, Pierveldglop, Koningin Wandaglop, Jonge Keesglop, Jan Siebenglop, Cornelis Trompglop, Jan Cupidoglop, Chirurgijnsglop en M.A. de Ruyterglop. Om hier zonnepanelen te laten plaatsen heb je een vergunning van de gemeente nodig. Check wat de exacte begrenzing van het beschermde dorpsgezicht is.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Vlieland

Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Vlieland zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we graag langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Vlieland

De gemeente Vlieland heeft als doel om Co2-vrij te zijn. Veel Vlielanders zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 52 inwoners die overstappen op eigen energie. De gemeente stimuleert ook om lokale initiatieven te starten. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Vlieland . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Vlieland ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Vlieland .

Vlieland gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Vlielanders voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Vlieland !

Vragen over zonnepanelen in Vlieland

 • Waarom zonnepanelen kopen op Vlieland?

  Zonnepanelen kopen in Vlieland heeft voordelen. Op steeds meer daken in Vlieland liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Vlieland?

  In Heerenveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams werken wij ook met lokale Zonneplan partners. In de regio van Vlieland is dit Sunnxt B.V. uit Groningen.

   

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Vlieland?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Vlieland . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Vlieland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Vlieland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Vlieland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Vlieland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!