Veenendaal
Zonnepanelen in Veenendaal

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Veenendaal

Veenendaal ligt prachtig gelegen tussen de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Lang geleden heeft er een tijd een drassig veengebied gelegen die is ontstaan aan het einde van de laatste ijstijd vanwege de slechte waterafvoer van het gebied. Aan het einde van de Middeleeuwen kwam turf door veenwinning steeds meer in gebruik als brandstof in plaats van hout. Nu vele jaren verder wordt er in Veenendaal gebruik gemaakt van een andere energiebron: de zon! In Veenendaal zijn al woningen met panelen op hun dak. Ga jij ook starten met zonne-stroom?

Met zonuren in de gemeente Veenendaal is het geen gek plan om te starten met het opwekken van zonne-energie. Zeker als je weet dat gemiddeld euro per jaar wordt bespaard op de energierekening. Daarnaast draag jij door het opwekken van duurzame energie direct bij aan de energietransitie van Nederland. In Veenendaal wordt door alle zonnepanelenbezitters kg CO2 bespaard en bomen bespaard. Wil jij ook starten met besparen? Doe dan een postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw dak.

Waarom juist nu zonnepanelen in Veenendaal:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Veenendaal kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Veenendaal zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Veenendaal ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Veenendaal kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Veenendaal

Al 3.597 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Veenendaal gingen je voor.

Duurzaamheid in Veenendaal

Nieuwsgierig naar de huidige stand van zaken in Veenendaal op het gebied van zonnepanelen? In de gemeente ligt momenteel meer dan een half paneel per inwoner. De inwoners van Veenendaal met zonnepanelen hebben samen € [city_info_field=”collective_saved_in_euro] bespaard! In Veenendaal zijn daken geschikt voor zonnepanelen. Zouden zij allemaal panelen op hun dak hebben dan scheelt dat voor de inwoners op de energierekening, maar helpen zij tegelijkertijd de gemeente ook een handje. De gemeente heeft namelijk als doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn. Een erg ambitieus doel, maar het is haalbaar! Hiervoor heeft de gemeente wel de hulp nodig van de inwoners van Veenendaal en daarom zien we graag zoveel mogelijk panelen op alle daken in Veenendaal .

Goed om te weten

Voor de start van het zonnepanelenproject in Veenendaal heeft Zonneplan alle nuttige informatie voor jou verzameld. Het volgende is ons opgevallen: In de Veenendaal is geen sprake van beschermd stadsgezicht. Hierdoor kunnen zonnepanelen op jouw dak geplaatst worden zonder een vergunning van de gemeente. Voordat er kan worden gestart met installeren, moet er worden gekeken of jouw dak geschikt is. Je kunt hierachter komen door een aanvraag te doen en een van onze adviseurs gaat dan voor jou aan de slag. Aan de hand van actuele luchtfoto’s kan er tot op de centimeter nauwkeurig worden gekeken of jouw dak geschikt is voor panelen. Zodra jij akkoord gaat met het Zonneplan van de adviseur, kan worden overgegaan tot installeren.


Veenendaal in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Veenendaal steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Veenendaal er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Veenendaal

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!