088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Utrecht
Zonnepanelen in Utrecht

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Utrecht

Utrecht is al goed bezig met verduurzamen! Zo is in 2018 het Groenstructuurplan geactualiseerd waarin de plannen om gemeente Utrecht groen te maken staan. Steeds meer inwoners van Utrecht wekken hun eigen zonne-energie op. Niet gek, want met zonnepanelen kun je flink besparen op jouw energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In Utrecht hebben 19.703 inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij €20.234.981 euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit 635 euro per jaar. Via onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jou persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Utrecht:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Utrecht kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Utrecht zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Utrecht ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Utrecht kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Utrecht

Al 19.703 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Utrecht gingen je voor.

Geschikte daken in Utrecht

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog 32.875 daken in gemeente Utrecht kunnen profiteren van zonnepanelen! De daken met zonnepanelen in gemeente Utrecht hebben al 12.314.375 CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 927.864 bomen!

 

Beschermd stadsgezicht

Zonnepanelen zijn in de hele gemeente Utrecht toegestaan. Maar let wel goed op als je in of rondom een van de volgende gebieden woont: Maarssen, Oud-Zuilen, Zuilen, Blauwkapel, de binnenstad of Utrecht-Oost. Gedeeltes van deze plekken zijn namelijk door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van gemeente Utrecht kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder een vergunning nodig is.


Utrecht in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Utrecht steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Utrecht er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Utrecht

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!