0527-760270Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Urk
Zonnepanelen in Urk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Urk

De gemeente Urk is druk bezig met verduurzamen, onder andere door zonnepanelen. Zo heeft het Pieterzandt College maar liefst 128 zonnepanelen op het dak liggen. Goed bezig! Dat steeds meer daken schitteren met zonnepanelen is ook te zien bij inwoners. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energierekening. In de gemeente profiteren al 15% van de huishoudens van zonne-energie.

Inwoners van Urk  kunnen met 1.033 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 858 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €980.694. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Urk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Urk kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Urk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Urk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Urk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Urk

Al 858 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Urk gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Urk

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken op Urk . Hiervoor bekijkt Zonneplan de daken in de gemeente en beoordeeld deze daken op geschiktheid voor zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat 3.076 daken in de gemeente geschikt zijn voor zonnepanelen. Deze woningen hebben weinig last van schaduw, pijpjes of schoorstenen op het dak en een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Dat zijn nog heel wat woningen die kunnen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Op Urk is sprake van een beschermd stadsgezicht. In de wijken rondom de Oosthaven en de straten De Noord en de Pyramideweg is sprake van zo’n beschermd stadsgezicht. Woon je op één van deze plekken en wil jij ook profiteren van zonnepanelen? Vraag dan eerst een vergunning aan bij jouw gemeente. Op de rest van Urk is geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen .

Zonnepanelen installateur Urk

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur op Urk ? Wij komen graag bij je langs met onze ervaren monteurs en installatiepartners. Zij installeren geheel zwarte 400 wattpiek panelen. Deze wekken stroom op, maar die kun je niet gebruiken zonder de Zonneplan One of Zonneplan One Optimized omvormer. Deze zorgt ervoor dat je de stroom  met jouw apparaten kan gebruiken en terug kunt leveren aan het net.

Onze installateurs op Urk zijn opgeleid in de Zonneplan Academy in Zwolle, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Zij laten jouw achter met een werkend en compleet zonnepanelensysteem. Ze laten hun werkplek netjes achter. Dat onze klanten blij zijn met onze monteurs en installatiepartners zie je terug in ons gemiddelde klantcijfer van een 9.2.

Zonnepanelen kopen in Urk

De gemeente Urk heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie moet worden opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Urkers dragen hier dan ook al goed aan bij. Er zijn namelijk al 858 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen op Urk ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen op Urk .

Urk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Urkers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar op Urk !

Vragen over zonnepanelen op Urk

 • Waarom zonnepanelen kopen op Urk?

  Zonnepanelen kopen op Urk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Urk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen op Urk?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Urk . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur op Urk?

  In Heerenveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook drie lokale Zonneplan partners. Installatiegroep Duurzaam en Drost Instal B.V. uit Wezep. Samen verduurzamen wij de regio!

   


Urk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Urk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Urk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Urk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!