088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Tilburg
Zonnepanelen in Tilburg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Tilburg

Tilburg heeft zich ontpopt tot slimme en duurzame maakstad. Tilburg wil in 2045 honderd procent circulair produceren, vijf jaar eerder dan het landelijke doel. Een circulair systeem zorgt voor minder restafval en zorgt ervoor dat grondstoffen optimaal worden gebruikt. Dit draagt bij aan duurzamere en betere leefomgeving. Tilburg wordt naast dit systeem ook veel groener doordat we meer zonnepanelen op de daken zien verschijnen. Deze wekken duurzame energie op en dragen bij aan een betere leefomgeving. Wil jij net als hen ook starten met zonne-energie?

Tilburg heeft al een mooie doelstelling, maar hierbij heeft zij wel de hulp nodig van haar inwoners. Door zelf zonne-stroom op te wekken draag jij direct bij aan het behalen van deze doelstelling en aan de energietransitie van Nederland. Je helpt dus een handje mee aan het verbeteren van het milieu. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de energiekosten en scheelt het dus in de portemonnee. Klinkt dit jou nou als muziek in de oren? Doe dan snel een postcodecheck en ontdek de mogelijkheden van jouw dak! Een van onze adviseurs helpt je graag verder!

Waarom juist nu zonnepanelen in Tilburg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Tilburg kende afgelopen jaar 1074 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Tilburg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Tilburg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Tilburg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Tilburg

Al 11.197 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Tilburg gingen je voor.

Zonnepanelen in gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg doet het goed met zonnepanelen.  Op 11.197 daken in de gemeente liggen al zonnepanelen. Al deze zonnepanelenbezitters besparen gezamenlijk 6.998.125 CO2. Dit is erg mooi, maar er liggen nog veel kansen om nog meer te verduurzamen in de gemeente Tilburg. Uit onderzoek van Zonneplan blijkt namelijk dat er 28.483 geschikte daken in de gemeente Tilburg zijn.

Goed om te weten

In een aantal gebieden van gemeente Tilburg is sprake van een beschermd stadsgezicht. Het beschermd stadsgezicht geldt in het centrum van Tilburg, rondom het Wilhelminapark en langs de Goirkestraat. Als je in een van deze gebieden woont, is een vergunning van de gemeente nodig voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. In alle andere gebieden is geen vergunning nodig en kunnen de zonnepanelen gelijk geplaatst worden.

Voor zonnepanelen wordt de subsidie berekend over de kosten zonder BTW. De reden hiervoor is simpel: de btw krijg je al terug van de belastingdienst. Je bent namelijk een ‘eigen’ ondernemer, omdat je stroom terug levert aan het net. Dit betekent dat je de btw over jouw aankoop kan terugvragen.


Tilburg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Tilburg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Tilburg er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Tilburg

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!