088-0203000 Bereikbaar tot 17:00 uur

Zonnepanelen Staphorst

  • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
  • Nu voordeel door btw teruggave
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Binnen 60 seconden geregeld

366 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 44.400 besparen

Elk jaar samen besparen

3109 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Staphorst

Zonnepanelen zijn trending onder de inwoners van Staphorst. Staphorst is hard op weg om in de top van Overijssel terecht te komen met zonnepanelen. Echter lopen in de omgeving de gemeenten Ommen en Dalfsen nog wel een kleine stap voor. Maar met de stijging die wij zien in Staphorst komen we elke week dichterbij de koplopers, goed nieuws. Zonneplan heeft al vele installaties gedaan in de gemeente Staphorst en de bewoners zijn tevreden. Een bewoner uit Staphorst: “Ik ben uitstekend over de zonnepanelen te spreken. Het plaatsen is in mijn ogen heel goed gegaan. En als de zon erop schijnt, zie ik de meter teruglopen. ”

Een bewoner uit Staphorst

Ik ben uitstekend over de zonnepanelen te spreken. Het plaatsen is in mijn ogen heel goed gegaan. En als de zon erop schijnt, zie ik de meter teruglopen.

De daken van de gemeente Staphorst

In de gemeente Staphorst zijn de daken zeer geschikt voor zonnepanelen, dit verklaart ook mede het feit dat er al veel daken zijn met zonnepanelen in de gemeente Staphorst. Echter kan het plaatsen van zonnepanelen op de Rijksweg problemen opleveren omdat daar een beschermd stadsgezicht geldt. Ook delen van het centrum van Staphorst hebben een beschermd stadsgezicht. Voor deze straten zou een vergunning moeten worden aangevraagd. Maar bij verreweg de meeste woningen in de gemeente Staphorst kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder dat er vergunning vereist wordt.

Staphorst is aan het stijgen

Door Zonneplan is er een onderzoek uitgevoerd naar het aantal geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente Staphorst. Uit dit onderzoek is gebleken dat er 5443 geschikte woningen zijn voor zonnepanelen in Staphorst. Maar mede door het duurzaamheidsbeleid van Staphorst zijn er al 526 huizen waar zonnepanelen op de daken liggen. Dit houdt dus in dat bijna 10% van de huizen al voorzien zijn van zonnepanelen en als we kijken naar het gemiddelde van 8,4% in Overijssel is de gemeente Staphorst goed op weg. Als we kijken naar de buurgemeente Ommen en Dalfsen met gemiddeld 14% loopt Staphorst nog wel iets achter. Maar samen met Zonneplan kunnen we ook hier verandering in brengen, doet u mee?


Waar veel gemeenten pas energieneutraal willen zijn in 2050, is de gemeente Staphorst dit al in 2025 van plan. Om dit te ondersteunen is de Energiebespaarlening Overijssel beschikbaar in Staphorst.

De Energiebespaarlening Overijssel is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

• Er is een rentekorting tussen de 0,5% en de 0,9%

• Het minimum leenbedrag is €2.500,- het maximum is €25.000,-

• Boetevrij aflossen

Wilt u meer informatie over de Energiebespaarlening, dan kunt u hier een kijkje nemen:op het kenniscentrum of ga hier naar de website van het Energiebespaarfonds

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Staphorst kunt u de website van het energieloket bekijken: klik hier voor het energieloket

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

13 reviews van mensen uit de omgeving van Staphorst

Gemiddeld
9,2
8.0
Het gehele traject is goed gelopen. De voorinformatie over de aanschaf van de zonnepanelen is heel goed en de installatie is in overleg goed gegaan.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Ik ben erg tevreden over installatie. De installatie is heel goed verlopen. Mijn ouders hebben inmiddels ook zonnepanelen bij Zonneplan aangeschaft en die hebben hetzelfde ervaren.
Zonnepanelen Staphorst
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Ik ben erg tevreden met de installatie. Het plaatsen ging heel goed. In de ochtend de plek van de omvormer en de bekabeling met de monteurs doorgenomen. Daarna konden ze gelijk aan de slag. De monteurs hebben erg netjes gewerkt en de jongens waren erg vriendelijk. Via de app kan ik nu de opbrengsten goed bijhouden.
Gekozen voor Zeverlution 3680 en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Wij zijn hartstikke happy met de zonnepanelen van Zonneplan. Tijdens de installatie dag kregen we een goede uitleg van de installateurs en daarna hebben zij alles netjes geïnstalleerd. Bij Zonneplan worden alle afspraken nagekomen en de zonnepanelen hebben ook een mooie opbrengst. Daarom kunnen wij Zonneplan aan iedereen aanbevelen!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Alles is zeker naar wens verlopen, maar ik had graag mijn slimme meter online af willen lezen. Dit blijkt wel mogelijk te zijn, dus hier ga ik nog even achteraan. Verder is alles dik in orde, het is keurig aangebracht en we zijn tevreden.
Zonnepanelen Staphorst
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en JA Solar 265 Wp All Black

10.0
k ben uitstekend over de zonnepanelen te spreken! Het plaatsen is in mijn ogen heel goed gegaan. Ik ben wel een leek in dit vak, maar ze zijn er in ieder geval nog niet afgegleden. Het werkt ook nog uitstekend. Als de zon erop schijnt, zie ik de meter teruglopen. De jongens uit Friesland die alles gedaan hebben, hebben het keurig afgewerkt.
Zonnepanelen Staphorst
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en JA Solar 265 Wp All Black

9.0
De installatie is goed verlopen. Twee jongens hebben netjes weggewerkt en dat terwijl het weer niet mee zat. Dus dat is goed gegaan.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3000TL-21 en Trina Solar 265 Wp All Black

9.0
Via een collega kwam ik bij Zonneplan terecht. Hij had het één en ander uitgezocht en was bij Zonneplan terecht gekomen. Ik heb vervolgens ook vrij snel voor Zonneplan gekozen, aangezien ik geen zin had om een heel traject van vergelijken in te gaan. Ik had alleen verwacht dat de panelen helemaal zwart zouden zijn, terwijl er toch wat zilver in zit. Dat heb ik op de site niet goed kunnen zien. Voor de rest was de installatie zowel voor mij als voor de jongens een fluitje van een cent.
Zonnepanelen IJhorst
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3600TL-21 en Trina Solar 265 Wp All Black

9.0
De moeder van mijn adviseur is mijn collega. Zodoende kwam ik met Zonneplan in contact. Het aanbod leek me goed en toen heb ik besloten om het gewoon maar te doen. De plaatsing van de zonnepanelen is goed gegaan. De plaatsing van de slimme meter ging minder goed, aangezien ik daar meer dan 8 weken op moest wachten.
Zonnepanelen Staphorst
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en Trina Solar 265 Wp All Black

10.0
Tot nu toe ben ik dik tevreden. De installatie was een fluitje van een cent. De jongens kwamen netjes om half 8 aan en hebben tot 2 uur hun werk uitgevoerd. 's Ochtends heb ik ze opgewacht en hebben we nog het een en ander doorgesproken. Waar de omvormer geplaatst moest worden en hoe de bekabeling gelegd zou worden, is samen goed doorgesproken. Dat ging heel normaal, ze hebben gewoon netjes hun werk gedaan.
Zonnepanelen Rouveen
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en Trina Solar 255 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag