088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Soesterberg
Zonnepanelen in Soesterberg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Soesterberg

Soest wordt steeds duurzamer! Zo zijn er op een pand van WDP in Soesterberg bijna 1.000 zonnepanelen geplaatst en zijn 1.437 koopwoningen inmiddels voorzien van zonnepanelen. Zonneplan heeft al vele installaties uitgevoerd en de inwoners van Soest zijn enthousiast!

Inwoners van Soesterberg  kunnen met 1.032 zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 2.690 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €2.762.630. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Soesterberg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Soesterberg kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Soesterberg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Soesterberg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Soesterberg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Soesterberg

Al 2.690 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Soest gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Soesterberg

In de gemeente Soest geldt er op een aantal plekken beschermd dorpsgezicht. Dit betekent dat er niet zomaar zonnepanelen geplaatst mogen worden. Woon jij in de buurt van de Oude Kerk of in een monumentaal pand en wil je graag zonnepanelen? Dan heb je eerst een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van de gemeente Soest geldt geen beschermd dorpsgezicht en mogen zonnepanelen zonder vergunning geplaatst worden.

Zonneplan heeft daarnaast ook onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Soesterberg . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat er 6.330 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen in de gemeente Soest. Dit zijn heel veel woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Zonnepanelen installateur Soesterberg

In Almere hebben wij ons eigen installatiedepot en vanuit hier installeren onze Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. SDK Techniek uit Leusden en Stuz Infra uit Vleuten. Tijdens een installatie dag komt een installatieteam van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit drie monteurs: twee dakspecialisten en één elektricien.

De zonnepanelen waar wij bij Zonneplan nu mee werken zijn onze eigen full black designer zonnepanelen. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen. Onze klanten zijn hiermee heel tevreden, dat zien we aan ons klantcijfer van 9.4 uit 17.611 reviews.

Zonnepanelen kopen in Soesterberg

Gemeente Soest heeft als doelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Dit betekent een gelijk tussen de totaal verbruikte energie en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie in Soest. Veel Soestenaren zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al 2.690 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Soesterberg ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Soesterberg .

Soesterberg gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Soestenaren voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Soesterberg is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Soest

 • Waarom zonnepanelen kopen in Soest?

  Zonnepanelen kopen in Soesterberg heeft voordelen. Op steeds meer daken in Soesterberg liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Soest?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. SDK Techniek uit Leusden en Stuz Infra uit Vleuten.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Soest?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Soesterberg . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Soesterberg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Soesterberg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Soest er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Soest

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!