088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Scherpenzeel
Zonnepanelen in Scherpenzeel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Scherpenzeel

Wij kunnen niet wachten om de woningen in Scherpenzeel te gaan verduurzamen met zonnepanelen. Naast de 633 huishoudens die al voorzien zijn van zonnepanelen, heeft de Glashorstschool in Scherpenzeel ook al sinds 2018 ruim 100 zonnepanelen op het dak van hun pand liggen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Vraag dan nu een geheel vrijblijvend een persoonlijk dakplan aan.

Inwoners van Scherpenzeel besparen samen €650.091 per jaar. Wat goed! Dit komt mede door de 1.032 volle zonuren per jaar in de gemeente Scherpenzeel. Om erachter te komen of jij ook van je eigen zonne-energie kunt gaan profiteren kun je de gratis dakcheck doen.

Wanneer je een dakcheck doet, bekijkt een gespecialiseerde Zonneplan-adviseur met behulp van haarscherpe satellietbeelden je dak en ontwerpt hij vervolgens een plan dat bij jouw dak past. Dit plan wordt samen met jou doorgenomen en wordt volledig aangepast naar jouw woning en persoonlijke wensen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Scherpenzeel:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Scherpenzeel kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Scherpenzeel zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Scherpenzeel ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Scherpenzeel kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Scherpenzeel

Al 633 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Scherpenzeel gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Scherpenzeel

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Scherpenzeel. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak of een ongunstige ligging hebben zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 1.943 koopwoningen in Scherpenzeel nog geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn nog veel woningen die eigen zonne-energie kunnen gaan opwekken.

Bij ons heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen installateur Scherpenzeel

Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren. Dit kan via onze zelf planner. Zo kun jij een installatie dag kiezen die het jouw het beste uitkomt.

Ben jij opzoek naar een monteur bij jouw in de buurt? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Scherpenzeel zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast bieden wij full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen. Ben jij nou benieuwd hoe onze monteurs te werk gaan op de installatie dag? Neem dan een kijkje in ons kenniscentrum

Zonnepanelen kopen in Scherpenzeel

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Scherpenzeel energieneutraal is. Veel Scherpenzelers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 633 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Scherpenzeel . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Scherpenzeel ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Scherpenzeel .

Scherpenzeel gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Scherpenzelers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Scherpenzeel !

Vragen over zonnepanelen in Scherpenzeel

 • Waarom zonnepanelen kopen in Scherpenzeel?

  Zonnepanelen kopen in Scherpenzeel heeft voordelen. Op steeds meer daken in Scherpenzeel liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Scherpenzeel?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Arnhem. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams zitten er in de regio drie lokale Zonneplan partners. A. Zonnepanelen uit Huissen, SDK Techniek uit Leusden en ID Installaties uit Ermelo.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Scherpenzeel?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Scherpenzeel . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Scherpenzeel in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Scherpenzeel steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Scherpenzeel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Scherpenzeel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!