088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Schagen
Zonnepanelen in Schagen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Schagen

Schagen verduurzaamt! Steeds meer groene initiatieven zorgen voor een opmars die gaat leiden tot een duurzame gemeente. De Transitievisie Warmte “Schagen samen aardgasvrij”, welke is samengesteld door de gemeenteraad, is in volle gang. Hierdoor gaat Schagen zich richten op het isoleren van huizen zodat de inwoners voorbereid zijn op gasvrij wonen. Daarnaast gaan de inwoners hiermee besparen op hun energierekening! Ook stappen steeds meer inwoners in Schagen over op zonne-energie. Niet gek, want zij kunnen hier jaarlijks flink mee besparen. Benieuwd hoeveel?

Met wel 1.086 zonuren per jaar kun je tot wel €1.027 per jaar besparen! 3.592 huishoudens in Schagen profiteren op dit moment van hun eigen opgewekte zonne-energie. Hiermee besparen zij met elkaar €4.105.656. Ook besparen? Doe snel de dakcheck!

Wanneer je de dakcheck hebt gedaan een persoonlijk adviseur jouw dak bekijken. Hierop volgt een eerlijk advies voor jouw woning. Je krijgt vrijblijvend de offerte voor jouw dakplan waarin informatie over het aantal panelen, de kosten en de totale besparing staat. Wil je weten wat zonnepanelen voor jouw energierekening kunnen doen?

Waarom juist nu zonnepanelen in Schagen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Schagen kende afgelopen jaar 1086 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Schagen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Schagen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Schagen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Schagen

Al 3.592 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Schagen gingen je voor.

Geschikte daken in Schagen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Schagen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak of een ongunstige ligging hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 10.299 koopwoningen in Schagen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

In sommige steden is er sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. Voor Schagen is dit gelukkig niet het geval. Iedereen met een geschikt dak kan hier profiteren van zonne-energie!

Schagen energieneutraal in 2040

Uiterlijk in 2040 wil Schagen energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Steeds meer inwoners van Schagen gaan bezig met deze veranderingen en er zijn al veel inwoners overgestapt op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn 24% van de daken voorzien van panelen. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Schagen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Schagen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Schagen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Schagen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Schagen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!