0573-215002Morgen open om 08:00 uur
Ruurlo
Zonnepanelen in Ruurlo

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Ruurlo

In de gemeente Berkelland hebben er de afgelopen jaren al veel duurzame initiatieven plaatsgevonden. Zo is het bedrijventerrein in Ruurlo sinds 2015 al flink verduurzaamt en heeft het veel andere projecten in de regio geïnspireerd. En ook inwoners kunnen bijdragen aan een duurzamer Ruurlo. Door middel van zonnepanelen doen ze dit door daarnaast ook nog eens zelf flink te profiteren. Benieuwd hoe dat werkt?

Door de energie die opgewekt wordt met zonnepanelen kan je flink besparen op jouw energierekening. Dankzij de 1.064 volle zonuren van vorig jaar werd er in Ruurlo gemiddeld €1.027 per huishouden in één jaar aan energiekosten bespaard. Doe onze dakcheck en kom erachter of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen!

Nadat jij een aanvraag hebt gedaan neemt een van onze deskundige adviseurs jouw woning onder de loep. Vervolgens worden dankzij een gesprek jouw persoonlijke wensen en energieverbruik besproken. Zo komen deze terug in de vrijblijvende offerte die je vervolgens ontvangt. Ook informatie over het aantal panelen, een opbrengstenprognose en de terugverdienperiode vind je hier in terug.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Ruurlo:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Ruurlo kende afgelopen jaar 1064 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Ruurlo zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Ruurlo ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Ruurlo kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Ruurlo

Al 4.478 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Berkelland gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Ruurlo

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar geschikte daken in de gemeente Berkelland. Woningen die niet geschikt zijn, doordat ze teveel schaduwwerking hebben, zijn daarin niet meegeteld. In Ruurlo kan 49% van de huishoudens met koopwoningen nog gaan profiteren van zonnepanelen.

In Ruurlo heb je ook geen vergunning nodig om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Er is namelijk geen gebied aangewezen tot een beschermd dorpsgezicht. Dus check gauw of jouw dak geschikt is en begin met besparen op jouw energierekening!

Zonnepanelen installateur Ruurlo

Ben je op naar een zonnepanelen installateur in Ruurlo? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Ruurlo zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij is ligt in Ruurlo. Naast onze eigen teams hebben wij in de buurt ook nog twee lokale Zonneplan partners. Deze zijn gevestigd in Doetinchem en Terborg. Samen verduurzamen wij de Ruurlo en de rest van de lokale regio!

Zonnepanelen kopen in Ruurlo

De gemeente heeft het ambitieuze doel dat Berkelland in 2030 energieneutraal is. Veel Ruurloërs zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 4.478 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Ruurlo. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Ruurlo? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Ruurlo.

Ruurlo gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Zwollenaren voor een energiecontract op basis van variabele prijzen per uur. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Ruurlo zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Ruurlo!

Vragen over zonnepanelen in Ruurlo

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Ruurlo?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Berkelland. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Ruurlo?

  Zonnepanelen kopen in Ruurlo heeft voordelen. Zo verdien je met zonnepanelen gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Ruurlo?

  Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij is ligt in Ruurlo. Dichterbij hebben wij in de buurt ook nog twee lokale Zonneplan partners gevestigd. Deze zijn gelegen in Doetinchem en Terborg. Samen verduurzamen wij de lokale regio in en rond Ruurlo!


Ruurlo in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Ruurlo steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Berkelland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Berkelland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!