088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Rhenen
Zonnepanelen in Rhenen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Rhenen

In gemeente Rhenen stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, aangezien er met maar liefst 1.032 zonuren in Rhenen flink bespaard kan worden op de energierekening. Dit dacht basisschool de Springplank waarschijnlijk ook. Op het dak van deze school liggen maar liefst 102 zonnepanelen. Goed bezig! Ben jij al benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Lees dan verder.

Inwoners van Rhenen kunnen met 1.032 zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 1.463 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €1.502.501.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Rhenen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Rhenen kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Rhenen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Rhenen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Rhenen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Rhenen

Al 1.463 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Rhenen gingen je voor.

Duurzaam Rhenen

Gemeente Rhenen vindt duurzaamheid erg belangrijk. De doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn wordt niet zomaar behaald. Hiervoor moet alle gebruikte energie zelf opgewekt worden op een duurzame manier met bijvoorbeeld zonne-energie. Veel inwoners dragen al met hun dak bij aan een duurzamer Rhenen. Er zijn al 1.463 met zonnepanelen. Wil je ook meedoen? Doe dan vrijblijvend een aanvraag en ontdek of jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die jij al in jouw huis kunt doen om te besparen op de energie-rekening. Op onze blog geven we tips over wat jij nog meer kunt doen. Neem eens een kijkje!

Goed om te weten

Maar liefst 3.161 daken in de gemeente zijn geschikt voor zonnepanelen! Dit komt deels omdat er in gemeente Rhenen geen beschermd stadsgezicht geldt. Dit houdt in dat er in de gemeente geen vergunning nodig is om zonnepanelen te laten installeren. Hierdoor wordt de stap naar duurzame energie nog makkelijker! 

Wat ook goed is om te weten. Je kunt het het bedrag van de btw terugkrijgen na de aankoop. De reden hiervoor is simpel. Je bent namelijk een ‘eigen’ ondernemer, omdat je stroom terug levert aan het net. Dit betekent dat je de btw over jouw aankoop kan terugvragen.

 


Rhenen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Rhenen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Rhenen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Rhenen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!