088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Oudewater
Zonnepanelen in Oudewater

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oudewater

Inwoners van Oudewater kiezen steeds vaker voor zonnepanelen om energiekosten te besparen. Zonnepanelen zijn ook nog eens goed voor het milieu. Niet alleen de inwoners tonen initiatief want er zijn in de gemeente Oudewater ook al veel scholen en verenigingen die gaan voor duurzaam. Zo hebben Basisschool St. Jozef en Jenaplanschool Klavertje 4 in Oudewater allebei ook zonnepanelen laten installeren. Daarnaast beschikt ook tennisvereniging De Heksenmeppers over maar liefst 623 zonnepanelen! Goed bezig.

Inwoners van Oudewater  kunnen met 1.082 zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 675 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen nu samen 421.875 kilogram CO2 per jaar.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

 

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Oudewater:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oudewater kende afgelopen jaar 1082 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oudewater zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oudewater ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oudewater kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oudewater

Al 675 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Oudewater gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Oudewater

Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat maar liefst 1.857 van de 3.171 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Grote kans dat jouw woning hier dus ook tussen zit!

Daarnaast is het wel goed om te weten dat er in de gemeente Oudewater sprake is van beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat je als bewoner van een aantal straten in Oudewater eerst een vergunning moet aanvragen bij de gemeente als je zonnepanelen op je dak wilt. Dit geldt in Oudewater alleen voor de straten in het centrum, zoals de IJsselkade, Lange Burchwal, Arminiusplein, en nog een paar straten. Gelukkig geldt dit niet voor het grootste deel van Oudewater.

Zonnepanelen installateur Oudewater

Woonachtig in Oudewater en op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Wanneer jij akkoord gaat met het voor jou persoonlijk opgestelde zonneplan, leveren onze monteurs een compleet en werkend zonnepanelensysteem bij jou af. Dit is inclusief geheel zwarte zonnepanelen en de Zonneplan One of One Optimized omvormer.

Wanneer dit geïnstalleerd wordt kun jij zelf bepalen dankzij de selfplanner. Zo wordt het systeem geplaatst op een datum en tijdstip dat jouw uitkomt. Al velen klanten gingen jou voor en genieten al van hun opbrengsten die ze live kunnen inzien in de Zonneplan app. Gemiddeld worden de zonnepanelen van Zonneplan door onze klanten beoordeeld met een 9.4!

Zonnepanelen kopen in Oudewater

De gemeente Oudewater heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 voor 50% minder CO2 uit te stoten. Veel Oudewaternaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 675 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Oudewater . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Oudewater ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Oudewater .

 

 

Oudewater gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Oudewaternaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Oudewater !

Vragen over zonnepanelen in Oudewater

 • Waarom zonnepanelen kopen in Oudewater?

  Zonnepanelen kopen in Oudewater heeft voordelen. Op steeds meer daken in Oudewater liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Oudewater?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Oudewater . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Oudewater?

  In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Stuz Infra uit Vleuten en Greenhill B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Oudewater in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oudewater steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Oudewater er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Oudewater

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!