088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Oss
Zonnepanelen in Oss

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen
0

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen
0

Elk jaar samen
besparen

Bomen
0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oss

Oss is omringd door verschillende landschappen en ligt geologisch gezien op de rand van hogere, droge zandgronden en lagere, vochtige kleigrond, met de rivier de Maas in de nabijheid. Deze ligging heeft ook betrekking op de naam van de gemeente. Oss betekent hoger gelegen plaats aan het water. Dit water was de Maas en de hoger gelegen plaats was de Heuvel, de kern van de bewoning. Inmiddels is deze kern van bewoning flink uitgebreid tot een grote gemeente, een duurzame gemeente. In Oss zijn er namelijk steeds meer mensen die starten met groene energie!

Zo zijn er in heel de gemeente al 6.097 woningen met panelen op het dak. Hiermee worden ruim 287.123 bomen bespaard. Met zonnepanelen ondersteun je niet alleen het milieu, ze zijn ook goed voor je portemonnee. Met zonnepanelen kun je maar liefst €1.027 per jaar besparen. Wil je ook besparen op de energierekening en tegelijkertijd het milieu een handje helpen? Doe snel de dakcheck en kijk of ook jouw dak geschikt is.

Waarom juist nu zonnepanelen in Oss:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oss kende afgelopen jaar 1180 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oss zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oss ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oss kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oss

Al 6.097 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Oss gingen je voor.

Duurzaam Oss

Oss heeft als doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit kan de gemeente echter niet alleen en zij heeft daarom de hulp nodig van alle inwoners van de gemeente. Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen draag jij direct bij aan het behalen van deze doelstelling. Ook Zonneplan staat volledig achter deze doelstelling en wil graag een handje meehelpen. Door het beste en goedkoopste aanbod van zonnepanelen hoopt Zonneplan ook bij te dragen aan de energietransitie van Oss .

Beschermd stadsgezicht

De meeste daken zijn zeer geschikt voor zonnepanelen. Er zijn een paar uitzonderingen waar rekening mee gehouden moet worden. In delen van Ravenstein, Megen en Heerewaarden is namelijk sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat mensen die in een van deze gebieden wonen, een vergunning nodig hebben om zonnepanelen te kunnen installeren. In de rest van de gemeente Oss geldt geen beschermd stadsgezicht en kunnen de zonnepanelen geïnstalleerd worden zonder vergunning.


Oss in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oss steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Oss er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Oss

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan