088-0203000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Oosterwolde
Zonnepanelen in Oosterwolde

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oosterwolde

Oosterwolde is duurzaam bezig, Door het Biosintrum beschikt Oosterwolde over een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Daarnaast heeft het gemeentehuis ook zonnepanelen op het dak liggen. Goed bezig! Ook jij kan jouw huis duurzaam maken door middel van Zonnepanelen. Momenteel wordt er door de inwoners van Oosterwolde al 1.233.125 kilogram aan CO2 bespaard door het gebruik van Zonnepanelen. Help jij mee om deze besparing nog groter te maken?

In Oosterwolde zien we steeds meer daken met Zonnepanelen. Niet gek, want afgelopen jaar zijn er 1.020 zonuren gemeten in Oosterwolde. Dit maakt het erg aantrekkelijk om zelf zonne-energie op te wekken. Met zonnepanelen wordt er gemiddeld  €1.027 per jaar bespaard op de energierekening. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Al 1.973 huishoudens gingen je voor. Samen besparen zij €2.026.271 per jaar. Ben jij al benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning?

Waarom juist nu zonnepanelen in Oosterwolde:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oosterwolde kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oosterwolde zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oosterwolde ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oosterwolde kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oosterwolde

Al 759 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Oosterwolde gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Oosterwolde

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar alle huizen in Oosterwolde . Dit onderzoek had een positieve uitkomst want van alle daken in Oosterwolde beschikt 80% over een geschikt dak. Dit zijn nog veel daken die kunnen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Met dit onderzoek hebben wij daken met een rieten dak, veel schaduw of een ongunstige ligging niet meegenomen.

Naast de panelen hebben wij ook onze eigen omvormers: Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized omvormer. Deze zorgt ervoor dat de opgewekte stroom die richting de meterkast gaat ook daadwerkelijk bruikbaar wordt voor in huis. Wanneer de panelen geïnstalleerd zijn beginnen deze direct met het genereren van opbrengsten. Deze worden overzichtelijk weergegeven in de Zonneplan app. Zo hou je makkelijk jouw opbrengsten live in de gaten.

Zonnepanelen installateur Oosterwolde

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Oosterwolde? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Nadat jij jouw persoonlijke zonneplan hebt geaccepteerd zorgen zij dat jij een complete zonnepaneleninstallatie geleverd krijgt. Je krijgt geheel zwarte panelen met een maximaal vermogen van 400Wp. Dit zorgt ervoor dat jij gemiddeld per paneel een opbrengst hebt van 320kWh.

Wij willen bij zonneplan dat jij altijd 100% tevreden bent. Dit doen wij onder andere met het Zonneplan Serviceplan dat altijd inbegrepen zit als jij zonnepanelen aanschaft. Hiermee zorgen wij er voor dat jij de eerste 10 jaar een goed werkend systeem hebt en hierbij geen extra kosten maakt. Dat onze klanten tevreden zijn blijkt dan ook uit ons gemiddelde klantcijfer van 9.4 uit 17.611 reviews!

Zonnepanelen kopen in Oosterwolde

Gemeente Ooststellingwerf heeft als doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Veel Oosterwoldenaren zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al 1.973 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Binnen gemeente ontstaan ook initiatieven om duurzaamheid te promoten. Zo is er een stichting opgericht: Stichting DO! Zij houden zich bezig met duurzame initiatieven. Maar ook jij kunt meehelpen. Dit kan door zonnepanelen te nemen. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Oosterwolde ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Oosterwolde .

 

 

Oosterwolde gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Oosterwoldenaren voor een energiecontract op basis van dynamische energieprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Oosterwolde !

Vragen over Slimme energie

 • Waarom zonnepanelen kopen in Oosterwolde?

  Zonnepanelen kopen in Oosterwolde heeft veel voordelen. Op steeds meer daken in Oosterwolde liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Oosterwolde?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Oosterwolde . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Oosterwolde?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Heerenveen. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Oosterwolde in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oosterwolde steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Oosterwolde er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Oosterwolde

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!