Nijmegen
Zonnepanelen in Nijmegen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nijmegen

Nijmegen is zonder twijfel al heel goed bezig met verduurzamen. In de stad zijn 5 ingrijpende ontwikkelingen geweest om de stad mooi en leefbaar te houden: schone mobiliteit, fossielvrije energie, duurzame voedselvoorziening, vitale stad en circulaire economie. Dit heeft ertoe geleid dat Nijmegen in 2018 de European Green Capital Award heeft gewonnen. Het feit dat al van de daken zonnepanelen hebben laat zien hoe goed Nijmegen op weg is naar een duurzame toekomst. Nijmegen heeft als doel om in 2045 energieneutraal te zijn. Doe jij ook mee?

Met al die ontwikkelingen is Nijmegen goed op weg op het gebied van verduurzaming. Ook de inwoners van Nijmegen zijn hier druk mee bezig. De afgelopen jaren is er een groei geweest in het gemiddelde aantal woningen die voorzien zijn van zonnepanelen in de gemeente. Hiermee besparen zij gezamenlijk al per jaar! Wil jij net als hen besparen op de energiekosten, maar ook bijdragen aan de energietransitie? Doe dan een gratis dakcheck en een van onze adviseurs gaat voor jou aan de slag!

Waarom juist nu zonnepanelen in Nijmegen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nijmegen kende afgelopen jaar 1087 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nijmegen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nijmegen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nijmegen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nijmegen

Al 13.352 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Nijmegen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Nijmegen

Recent heeft Zonneplan onderzocht hoeveel geschikte daken er zijn in Nijmegen om zonnepanelen op te installeren. Hierin worden enkele daken niet meegenomen, zoals rieten daken of daken met een ongunstige ligging. Op deze daken installeert Zonneplan geen zonnepanelen. Uit het onderzoek blijkt dat er geschikte daken zijn in Nijmegen. Veel woningen kunnen dus nog profiteren van zonnepanelen!

In het oude centrum van Nijmegen zijn een aantal gebieden die vallen onder beschermd stadsgezicht. Dit betreft onder andere het gebied Ubbergen en diverse straten rondom de Waalkade en de Oranjesingel. In deze gebieden is het wel mogelijk om zonnepanelen te plaatsen, maar is een vergunning van de gemeente nodig.

Zonnepanelen installateur Nijmegen

Ben je opzoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nijmegen? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag langs om de perfecte installatie af te leveren. Onze monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Acadamy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de NEN-3140 normen.

In Nijmegen leggen we momenteel onze nieuwste panelen met 400 wattpiek per paneel. Onze monteurs verzorgen de volledige installatie en leggen de Zonneplan app uit zodat je altijd inzicht hebt in de opbrengst van de panelen. Dat klanten tevreden zijn over de installaties blijkt uit ons klantcijfer van een 9.4.

Zonnepanelen kopen in Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft als doel energieneutraal te zijn in 2045. Dit wil zeggen dat de hoeveelheid opgewekte energie gelijk is aan het totaal verbruikte energie in Nijmegen. Daar kan jij ook een bijdrage aan leveren door net als anderen zonnepanelen te installeren. Je begint dan al vanaf dag één met het besparen. Wil jij zonnepanelen kopen? Doe dan de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen.

Nijmegen gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Nijmegenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Nijmegen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Nijmegen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Nijmegen?

  Zonnepanelen kopen in Nijmegen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Nijmegen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld €5.000,- meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Nijmegen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Nijmegen. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Nijmegen?

  In de regio van Nijmegen werken we met twee Zonneplan partners. Off The Grid Installatiebedrijf uit Nijmegen en A. Zonnepanelen uit Huissen. Daarnaast heeft Zonneplan een eigen installatiedepot in Arnhem.


Nijmegen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nijmegen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Nijmegen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Nijmegen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!