0572-214000Bereikbaar tot 20:30 uur
Nieuw Heeten
Zonnepanelen in Nieuw Heeten

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nieuw Heeten

Raalte is een groene gemeente en daar is de gemeente trots op. Met de natuurgebieden Raalterwoold, Boetelerveld, de Luttenberg en de Sallandse Heuvelrug beschikt de gemeente over een aantal mooie groene gebieden. Ook zijn er veel groene activiteiten in de gemeente Raalte die samen vallen onder de noemer Groen Samen Doen! Ook Zonneplan wil hier een steentje aan bijdragen en wil Nieuw Heeten helpen met het verduurzamen van de gemeente. Benieuwd hoe Zonneplan dit wil gaan doen? Lees dan verder!

In Raalte zijn het er afgelopen jaar 1.042 zonuren gemeten. Dit is een erg mooi aantal en dit is ideaal voor het opwekken van zonne-energie. Door het zelf opwekken van energie draag jij direct bij aan de energietransitie van Nieuw Heeten . Gemiddeld bespaar je met het opwekken van zonne-energie €1.143. Zonne-stroom is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. In Raalte hebben al 1.660 inwoners panelen op hun dak liggen en jij kan de volgende worden! Doe een aanvraag en een van onze adviseurs gaat aan de slag om te kijken wat de mogelijkheden zijn op jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in Nieuw Heeten:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nieuw Heeten kende afgelopen jaar 1042 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nieuw Heeten zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nieuw Heeten ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nieuw Heeten kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nieuw Heeten

Al 3.755 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Raalte gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Nieuw Heeten

Zonneplan doet in de Raalte onderzoek naar het aantal geschikte daken binnen de gemeente. Voorbeelden van ongeschikte daken schuine daken van leisteen en bitumen of daken die gemaakt zijn van riet. Op deze daken installeren wij geen zonnepanelen. In de gemeente Raalte is er geen sprake van beschermd stads- of dorpsgezicht. Overal in de gemeente kunnen dus zonnepanelen worden geplaatst zonder vergunning.

Uit het onderzoek is gebleken dat er nog 4.742 woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dit betekent dat er dus nog evenveel huishoudens kunnen profiteren van de voordelen van zonne-energie!

Zonnepanelen installateur Raalte

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Raalte? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs om een perfecte installatie af te leveren. Onze installateurs in de regio Raalte zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Onze installateurs zorgen dat jij een complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak krijgt. Want naast zonnepanelen krijg je afhankelijk van schaduwwerking ook de Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized. Deze omvormer zorgt ervoor dat jij jouw opgewekte stroom kan gebruiken. Wat uiteindelijk jouw opbrengsten zijn zie je allemaal gemakkelijk terug in de Zonneplan app.

Zonnepanelen kopen in Raalte

Raalte wil in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent dat de duurzaam opgewekte energie gelijk is aan de totale hoeveelheid verbruikte energie in  Raalte. Veel Raaltenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al  3.755 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij ook bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Nieuw Heeten . Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Raalte? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Nieuw Heeten .

Raalte gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Raaltenaren voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Raalte!

Vragen over zonnepanelen in Raalte

 • Waarom zonnepanelen kopen in Raalte?

  Zonnepanelen kopen in Raalte heeft voordelen. Op steeds meer daken in Raalte liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Raalte?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Raalte. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Raalte?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Zwolle. Vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook nog twee lokale Zonneplan partners. Paauwe Installaties uit Wierden en Drost Instal B.V. uit Wezep. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Nieuw Heeten in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nieuw Heeten steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Raalte er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Raalte

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!