088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Middelburg
Zonnepanelen in Middelburg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Middelburg

Middelburg is al goed bezig met verduurzamen! Zo is er een duurzaam bouwloket beschikbaar en zijn er plannen voor duurzame festivals. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, want met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In Middelburg hebben 2.381 inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij €2.445.287 euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit 820 euro per jaar. Met onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jou persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Middelburg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Middelburg kende afgelopen jaar 1140 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Middelburg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Middelburg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Middelburg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Middelburg

Al 2.381 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Middelburg gingen je voor.

Geschikte daken in Middelburg

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog 8.876 daken in gemeente Middelburg kunnen profiteren van zonnepanelen!

Zonnepanelen zijn in de hele gemeente Middelburg toegestaan. Maar let wel even goed op als je in het Centrum of in Middelburg-Noordweg woont.  Gedeeltes van deze plekken zijn namelijk door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van gemeente Middelburg kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder een vergunning nodig is

Energieneutraal in 2050

Uiterlijk in 2050 wil Middelburg energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Veel inwoners van Middelburg zijn al bezig met deze veranderingen en er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 2.381 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Middelburg, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Middelburg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Middelburg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Middelburg er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Middelburg

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!