088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Medemblik
Zonnepanelen in Medemblik

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Medemblik

Gemeente Medemblik is al goed bezig met verduurzamen en dat is te zien. FC Medemblik heeft maar liefst 97 zonnepanelen op het clubgebouw liggen. Dat is pas duurzaam! Daarnaast zitten de inwoners van Medemblik ook niet stil. Veel inwoners profiteren al van hun eigen zonne-energie. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In Medemblik hebben al 3.418 woningen zonnepanelen op het dak. Hiermee besparen zij 2.136.250 kg CO2 en 160.963 bomen worden hierdoor bespaard. Dit is natuurlijk al een geweldig aantal, maar wij van Zonneplan zien dit aantal graag nog verder groeien. Naast dat je door het opwekken van zonne-energie het milieu een handje helpt, scheelt het ook nog eens in de portemonnee. Gemiddeld wordt er €3.906.774 euro bespaard op de energiekosten. Een win-win situatie dus!

Wil jij ook starten met besparen? Doe dan de gratis en vrijblijvende postcodecheck en ontdek de mogelijkheden op jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in Medemblik:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Medemblik kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Medemblik zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Medemblik ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Medemblik kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Medemblik

Al 3.418 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Medemblik gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Medemblik

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Medemblik ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Medemblik zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Onze installateurs zorgen dat jij een complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak krijgt. Want naast zonnepanelen krijg je afhankelijk van schaduwwerking ook de Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized. Deze omvormer zorgt ervoor dat jij jouw opgewekte stroom kan gebruiken. Wat uiteindelijk jouw opbrengsten zijn zie je allemaal gemakkelijk terug in de Zonneplan app.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Medemblik

Zonneplan doet in de gemeente Medemblik onderzoek naar het aantal geschikte daken. Voorbeelden van ongeschikte daken schuine daken van leisteen en bitumen of daken die gemaakt zijn van riet. Op deze daken installeren wij geen zonnepanelen.  In de gemeente Medemblik zijn ons een aantal dingen opgevallen die voor u nuttig zijn om te weten als u zonnepanelen gaat installeren. In Medemblik is sprake van beschermd stadsgezicht rondom de haven en de kerksituatie. Bij Twisk gaat het om het gebied aan beide kanten van de Dorpsweg. Bevindt jouw woning zich in deze gebieden? Let dan op en vraag eerst een vergunning aan bij de gemeente.

Daarnaast zijn er nog maar liefst 9.157 daken geschikt voor zonnepanelen. Dit zijn nog heel veel huishoudens die kunnen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen! Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag.

Zonnepanelen kopen in Medemblik

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Medemblik klimaatneutraal is. Veel Medemblikkers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.418 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Medemblik . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Medemblik ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Medemblik .

Medemblik gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Medemblikkers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Medemblik !

Vragen over zonnepanelen in Medemblik

 • Waarom zonnepanelen kopen in Medemblik?

  Zonnepanelen kopen in Medemblik heeft voordelen. Op steeds meer daken in Medemblik liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Medemblik?

  In Hoorn hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad en DNR-Electro uit Alkmaar. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Medemblik?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Medemblik . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Medemblik in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Medemblik steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Medemblik er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Medemblik

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!