088-0203000 Bereikbaar tot 17:00 uur

Gratis dakcheck voor zonnepanelen

  • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
  • Nu voordeel door btw teruggave
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Check postcode
Binnen 60 seconden geregeld

3608 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 304.200 besparen

Elk jaar samen besparen

23500 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Maastricht

Onze installatieteams staan te popelen om Maastricht te verduurzamen en Maastricht te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen namelijk flink besparen met zonne-energie. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan!

Na uw aanvraag worden al uw vragen door een zonnepanelenadviseur beantwoord. U ontvangt een persoonlijk Zonneplan en daarna beslist u of u ook voor een stralend dak wilt gaan!

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Maastricht liggen? En hoe Maastricht ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

  • In de hele gemeente zijn er al 1703 koopwoningen met zonnepanelen (2017). Dit is 14% van het aantal geschikte koopwoningen voor zonnepanelen.
  • Al +2392 inwoners uit de gemeente Maastricht hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
  • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering.

Een tevreden klant uit de gemeente Maastricht

Ik houd meerdere keren per week de opbrengst bij van de zonnepanelen. Dit verloopt erg goed en ik vind het ook leuk om te zien. De installateurs die de panelen hebben geïnstalleerd waren heel goed en deskundig. De panelen waren binnen een halve dag geplaatst en zodoende heb ik er nauwelijks hinder van ondervonden.

Beschermd stadsgezicht in de binnenstad

In het centrum van Maastricht geldt een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er voor de plaatsing van zonnepanelen op woningen in het centrum een vergunning aangevraagd dient te worden. Maar aangezien Maastricht de grootste gemeente is van Limburg blijven er nog veel woningen met geschikte daken over waar zonder vergunning zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Energieneutraal in 2030

Gemeente Maastricht gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Al 14% van de koopwoningen in Maastricht profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2030 klitmaatneutraal te worden. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen.
Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Inwoners gemeente Maastricht kunnen gebruik maken van Stimuleringslening duurzaamheid

De gemeente Maastricht gaat voor een duurzame toekomst, het heeft namelijk het ambiteuze doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit te stimuleren kunnen de inwoners van gemeente Maastricht voor de financiering gebruik maken van de Stimuleringslening duurzaamheid Provincie Limburg. De Stimuleringslening duurzaamheid Provincie Limburg is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

• Het rentetarief is 2% (2018)

• Het minimum leenbedrag is €2.500,- en het maximum is €25.000,-

• Looptijd van 10 jaar tot €7.500,- en 15 jaar tot €25.000,-

• U kunt boetevrij aflossen met een minimum van 250 euro.

Wilt u meer informatie over de Stimuleringslening duurzaamheid, dan kunt u hier een kijkje nemen: ga hier naar de website van de Stimuleringslening duurzaamheid Provincie Limburg

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Maastricht kunt u de website van het energieloket bekijken: Klik hier voor het energieloket Maastricht

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

66 reviews van mensen uit de omgeving van Maastricht

Gemiddeld
9,1
9.0
Met de aanschaf van de zonnepanelen let ik vooral op mijn portemonnee. Iedere zonnige dag brengt geld in het laatje. Ik ben dik tevreden met mijn systeem. De installatie is goed verlopen. Samen met de monteurs heb ik de plek van de omvormer en de bekabeling doorgenomen. Dit was nog even een uitdaging, maar alles is erg netjes aangelegd.
Zonnepanelen Maastricht
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 300 Wp All Black

9.6
Alles werkt naar behoren, Zeker als de zon schijnt, dan werken de zonnepanelen als een tierelier. Mijn dak staat daarvoor ook perfect op het zuiden. Een van de redenen dat ik voor jullie koos, is ook dat jullie de btw-teruggave voor mij regelen. Daar hoef ik verder helemaal niks meer voor te doen.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
De installatie is heel goed verlopen. Het rijmt ook goed met hetgeen mij beloofd/verteld is. Ik zou Zonneplan bij iedereen aanraden.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.6
De monteurs waren heel beleefd, werkten rustig en netjes, de zonnepanelen waren binnen 3 uur geplaatst. Ziet er mooi uit. Ook de buren zijn onder de indruk. Ben zeer tevreden met het eindresultaat.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Ik ben zeer tevreden over Zonneplan. De communicatie verliep altijd heel netjes. De installatie ging goed en snel. De jongens hebben goed gewerkt en alles mooi afgewerkt. Met een app kan ik de opbrengst van elke dag heel mooi zien.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Het proces met Zonneplan ging erg goed! Ik kijk nu volop naar de monitoring. Wat ik ook erg fijn vond is het adviesgesprek van Zonneplan. Dit is erg duidelijk en ook een heel goed advies. Doordat Zonneplan ook de btw voor mij regelt, geef ik echt wel een 9!
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en JA Solar 280 Wp All Black 35 mm

10.0
Het proces was prima, aardig, netjes en ik heb er eigenlijk niks op aan te merken!
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Alles is eigenlijk goed verlopen! De installatie is vlot gegaan en in goed overleg met mij. Het adviesgesprek was ook goed, erg duidelijk en Robbert was zeer geduldig! Dat is zeker positief want ik wil niet gepusht worden om te kopen.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en JA Solar 280 Wp All Black 35 mm

8.6
Ik heb geen klagen over het proces met Zonneplan. Van de adviseur kreeg ik een duidelijk advies. Ik dacht eerst dat de achterkant van mijn woning een gunstige ligging had. De adviseur raadde dit echter niet aan, ik ben blij dat ze hier zo eerlijk over zijn! De installatie zelf ging erg vlot en de panelen doen hun werk goed!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en JA Solar 280 Wp All Black 35 mm

10.0
Het wordt steeds beter weer en ik vind het erg leuk om mijn opbrengst te zien stijgen. De begeleiding die Zonneplan mij heeft geboden wat uitstekend en correct. De monteurs hebben goed en netjes gewerkt. Ik heb Zonneplan al aanbevolen bij mijn buurman en een kennis.
Zonnepanelen Maastricht
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 280 Wp All Black 35 mm

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag