088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Maastricht
Zonnepanelen in Maastricht

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Maastricht

De gemeente Maastricht is al goed bezig met verduurzamen. Zo beperken ze het energieverbruik voor eigen vastgoed en let de gemeente op duurzaamheid bij de aankoop van materialen. Ook steeds meer inwoners gaan profiteren van duurzame energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen. Ook op ruim 4.050 gemeentelijke panden liggen al zonnepanelen, waaronder 1.054 zonnepanelen op het MECC Maastricht. Hiermee wordt een groot deel van het elektriciteitsbehoefte van het gebouw voorzien. Goed bezig!

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de koopwoningen in de gemeente Maastricht. Tijdens dit onderzoek is bekeken hoeveel woningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Zo zijn er in Maastricht 29.470 koopwoningen. Hiervan zijn 13.881 daken geschikt voor zonnepanelen van Zonneplan!

Doe de postcodecheck en ontdek hoeveel jij kan gaan besparen. Al 4.071 inwoners uit Maastricht gingen je voor!

Na de postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met jou op en wordt er een persoonlijk Zonneplan opgesteld. Hierin worden jouw wensen en behoeften meegenomen, en wordt er rekening gehouden met het verbruik. In dit persoonlijke Zonneplan kun je ook terugvinden wat de kosten worden en hoeveel jij per jaar gaat besparen met je zonnepanelen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Maastricht:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Maastricht kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Maastricht zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Maastricht ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Maastricht kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Maastricht

Al 5.404 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Maastricht gingen je voor.

Beschermd Stadsgezicht

We doen onderzoek naar de geschiktheid van koopwoningen in Maastricht. Tijdens het onderzoek worden metingen gedaan met betrekking tot ruimte, oriëntatie en schaduwvorming. Op deze manier kunnen we zien of een woning optimaal is voor zonnepanelen. Let wel even op als je in het centrum van Maastricht woont. Hier geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er eerst een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen. Het gaat hier om de straten rond het Vrijthof, de Universiteit Maastricht, de Markt, straten rond de Maas, Bourgogneplein, Wilhelminasingel en het Sterreplein.

Klimaatdoelstelling 2030

Maastricht heeft het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel stroom moet worden opgewekt als er gebruikt wordt. Op dit moment zijn er 5.404 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Asten, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee? De gemeente Maastricht heeft ook al kleine projecten gestart zoals bijvoorbeeld #MissionZeroMaastricht. Dit zijn allemaal kleine initiatieven die ervoor moeten zorgen dat deze doelstelling behaald wordt.

Benieuwd wat jij zelf nog meer kunt doen om te verduurzamen? Neem een kijkje op de website van de gemeente Maastricht.


Maastricht in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Maastricht steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Maastricht er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Maastricht

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!