088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Maastricht
Zonnepanelen in Maastricht

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen
0

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen
0

Elk jaar samen
besparen

Bomen
0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Maastricht

De gemeente Maastricht is al goed bezig met verduurzamen. Zo beperken ze het energieverbruik voor eigen vastgoed en let de gemeente op duurzaamheid bij de aankoop van materialen. Ook steeds meer inwoners gaan profiteren van duurzame energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen. Niet gek, want hiermee besparen zij flink op hun energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van Maastricht kunnen met 1.176 zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 5.189 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €5.329.103.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Maastricht:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Maastricht kende afgelopen jaar 1176 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Maastricht zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Maastricht ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Maastricht kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Maastricht

Al 5.189 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Maastricht gingen je voor.

Geschikte koopwoningen

We doen onderzoek naar de geschiktheid van koopwoningen in Maastricht. Tijdens het onderzoek worden metingen gedaan met betrekking tot ruimte, oriëntatie en schaduwvorming. Op deze manier kunnen we zien of een woning optimaal is voor zonnepanelen. Let wel even op als je in het centrum van Maastricht woont. Hier geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er eerst een vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Klimaatdoelstelling 2030

Maastricht heeft het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Over 10 jaar mag er geen emissie van CO2 en andere broeikasgassen meer zijn. Zelf verduurzaamd de gemeente ook haar gebouwen. Ze hebben 4.000 zonnepanelen laten plaatsen.

Op dit moment zijn er 5.189 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Asten, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?

 


Maastricht in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Maastricht steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Maastricht er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Maastricht

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan