035-7600181Bereikbaar tot 20:30 uur
Loosdrecht
Zonnepanelen in Loosdrecht

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Loosdrecht

Steeds meer inwoners van gemeente Wijdemeren stappen met zonnepanelen over op zonne-energie. Dit is niet zomaar, met gemiddeld maar liefst 1.032 zonuren in gemeente Wijdemeren kan er namelijk flink bespaard worden op de energierekening. Niet alleen de huizen worden duurzaam in gemeente Wijdemeren. Ook de Loosdrechtse fietsboot wordt verduurzaamt. De dieselmotor wordt vervangen voor een elektrische motor. Ook krijgt de boot zonnepanelen op het dak. Wat een mooi initiatief! Samen maken we Nederland duurzaam. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak? Lees dan verder.

Samen hebben de zonnepanelenbezitters in Loosdrecht al €483.489 bespaard. Gemiddeld bespaart een huishouden jaarlijks ongeveer  €1.143. Een flinke besparing op de energierekening dus. Wil jij ook graag jaarlijks geld besparen? De eerste stap is simpel: doe de dakcheck en ontdek of jouw dak geschikt is.

Na het invullen van postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op. Deze adviseur bekijkt of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en wat jij kunt besparen. Jouw adviseur maakt een persoonlijk Zonneplan met daarin informatie over de gekozen materialen, de totale kosten en natuur wat jij gaat besparen.

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Loosdrecht:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Loosdrecht kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Loosdrecht zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Loosdrecht ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Loosdrecht kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Loosdrecht

Al 423 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Loosdrecht gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Loosdrecht

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Loosdrecht ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij jou langs om te installeren. Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Mede hierdoor zorgen ze vaak voor hele blije klanten. Dit kun je ook terugzien aan ons gemiddelde klantcijfer van 9.2.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Loosdrecht

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Wijdemeren. Hieruit kwam naar voren dat nog 1.675 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. In Loosdrecht is geen sprake van bescherm stadsgezicht. Een beschermd stadsgezicht betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft dat de gemeente wil beschermen. Het is meestal wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In Loosdrecht is hier dus geen sprake van en kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

Zonnepanelen kopen in Loosdrecht

De gemeente Wijdemeren wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Dat houdt in dat er evenveel stroom moet worden opgewekt als dat er verbruikt wordt. Hier werken al 423 huishoudens aan mee met hun zonnepanelen. Ze dragen hiermee niet alleen bij aan de doelstelling, maar besparen ook op de energierekening! Deze besparing kan oplopen tot wel €1.143 per jaar. Voor lokale initiatieven over duurzaamheid en belangrijke informatie over duurzaamheid en wat jij allemaal kan bijdragen heeft de gemeente Wijdemeren een duurzaam bouwloket opgesteld. Dit is enorm handig als je nog opzoek bent naar informatie over de duurzaamheid binnen de gemeente.

Loosdrecht gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Loosdrecht voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Loosdrecht is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Loosdrecht

 • Waarom zonnepanelen kopen in Loosdrecht?

  Zonnepanelen kopen in Loosdrecht heeft voordelen. Op steeds meer daken in Loosdrecht liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Loosdrecht?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Stuz Infra uit Vleuten.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Loosdrecht?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Loosdrecht . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Loosdrecht in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Loosdrecht steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Loosdrecht er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Loosdrecht

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!