0320-760072Morgen open om 08:00 uur
Lelystad
Zonnepanelen in Lelystad

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Lelystad

Steeds meer inwoners van de gemeente Lelystad stappen over op zonne-energie. Hiermee helpen zij niet alleen het milieu, maar besparen zij ook flink op de energierekening. Lelystad gaat voor duurzaam en dit zien wij bij Zonneplan ook terug. Ook de scholen beginnen duurzame initiatieven zoals ook SVOL. Zij hebben een duurzame campus geopend in 2021. Deze campus heeft zonnepanelen op het dak en recyclet regenwater voor de toiletten en het afval water wordt gezuiverd. Dit is een super mooi initiatief!

Inwoners van Lelystad kunnen met zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen .

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Lelystad:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Lelystad kende afgelopen jaar 1067 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Lelystad zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Lelystad ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Lelystad kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Lelystad

Al 7.394 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Lelystad gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Lelystad

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Lelystad? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Lelystad zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Lelystad

Binnen Zonneplan worden er verschillende onderzoeken uitgevoerd wanneer er gekeken wordt naar de potentiële daken in Lelystad. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier bijvoorbeeld niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat nog  koopwoningen in Lelystad geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Daarnaast wordt er gekeken of er woningen zijn die onder een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. In Lelystad is hier geen sprake van. De zonnepanelen kunnen dus op het dak geplaatst worden zonder extra vergunning van de gemeente.

Zonnepanelen kopen in Lelystad

Het doel van de gemeente Lelystad is: energieneutraal in 2050. Veel Lelystedelingen zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Lelystad. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Er zijn ook steeds meer duurzame initiatieven vanuit inwoners en bedrijven. De website van duurzaam in Lelystad houdt al het nieuws bij wat betreft duurzame en lokale initiatieven. Wil jij zonnepanelen kopen in Lelystad? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Lelystad.

Lelystad gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Lelystedelingen voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Lelystad zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Lelystad!

Vragen over zonnepanelen in Lelystad

 • Waarom zonnepanelen in Lelystad?

  Zonnepanelen kopen in Lelystad heeft voordelen. Op steeds meer daken in Lelystad liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Lelystad?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Lelystad. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Lelystad?

  In Almere hebben wij ons eigen installatiedepot vanuit installeren onze monteurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook twee lokalen Zonneplan partners. ID Installaties uit Ermelo en Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Lelystad in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Lelystad steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Lelystad er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Lelystad

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!