0594-760044Bereikbaar tot 20:30 uur
Leek
Zonnepanelen in Leek

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Leek

Groengedaan! Autocentrum Leek repareert auto’s op een duurzame wijze, op deze manier dragen zij bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Westerkwartier. Hetzelfde hoopt Zonneplan te bereiken en kan daarom niet wachten om de inwoners van Leek te laten profiteren van duurzame-energie. Met zonnepanelen help je het milieu en bespaar je flink op de energierekening. Benieuwd hoeveel je gaat besparen?

Met een geschikt dak voor zonnepanelen kan een huishouden in Leek met ruim zonuren, gemiddeld €1.027 euro op de energierekening besparen. In Leek is van de daken geschikt voor een zonnepanelen-installatie, misschien ben jij één van de gelukkigen die nog kan profiteren van de zon. Kom erachter via onze gratis postcodecheck.

Nadat je de postcodecheck hebt gedaan via onze website, bespreek je samen met je persoonlijke adviseur de mogelijkheden. Je persoonlijke voorkeuren vindt je terug in jouw zonneplan, net zoals de kosten en opbrengsten. Ook onderzoekt Zonneplan de daken in Leek. Zonneplan bekijkt elk dak afzonderlijk en beoordeelt dit op geschiktheid.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Leek:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Leek kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Leek zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Leek ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Leek kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Leek

Al 6.630 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Westerkwartier gingen je voor.

13.798 geschikte daken in Westerkwartier

Uit het onderzoek van Zonneplan naar het aantal geschikte daken in de gemeente Westerkwartier, blijkt dat er geschikte daken zijn voor zonnepanelen. Een geschikt dak heeft weinig obstakels op het dak, een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en weinig last van schaduwwerking.

En het is mogelijk om in zonnepanelen te investeren zonder eigen kapitaal. Er is een stimuleringslening vanuit de gemeente Westerkwartier mogelijk. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit, en kun je alsnog starten met het opwekken van jouw eigen zonne-energie

Een klimaatneutraal Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier gaat voor duurzaam. In 2050 wil de gemeente klimaatneutraal zijn. Inwoners kunnen aan dit doel bijdragen door te kiezen voor zonnepanelen. In de gemeente zijn er inwoners die al genieten van zonne-energie en een steentje bijdragen aan het milieu. Wil jij ook bijdragen aan een klimaatneutraal Westerkwartier?


Leek in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Leek steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Westerkwartier er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Westerkwartier

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!