IJsselstein
Zonnepanelen in IJsselstein

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen IJsselstein

In de gemeente IJsselstein stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie met zonnepanelen. Niet gek, er kan op deze manier namelijk flink op de energierekening worden bespaard met het gebruik van zonne-energie. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van IJsselstein kunnen met zonuren tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen .

Na jouw aanvraag van de vrijblijvende dakcheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in IJsselstein:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. IJsselstein kende afgelopen jaar 1082 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in IJsselstein zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In IJsselstein ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In IJsselstein kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in IJsselstein

Al 2.155 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente IJsselstein gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in IJsselstein

Een aantal straten in de gemeente IJsselstein zijn door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit geldt voor de volgende straten: Benschopperstraat, Utrechtsestraat, Hofstraat, Kronenburgplantsoen, Kerkstraat, IJsselstraat, Voorstraat, Havenstraat, Walkade, Kloosterstraat, Koningshof, Weidstraat, Doelenstraat, Molenstraat, Sint Nicolaasstraat, Kasteellaan en de Vingerhoekhof.

Beschermd stadsgezicht betekent dat het gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft dat de gemeente wil beschermen. Het is meestal wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van IJsselstein kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Zonnepanelen installateur IJsselstein

Woon je in IJsselstein en ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zwolle zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Als je akkoord gaat met het opgestelde Zonneplan, kun je met de zelfplanner simpel zelf een datum voor de installatie inplannen.

Het dichtstbijzijnde installatiedepot van Zonneplan is gevestigd in Moerkapelle. Vanuit hier installeren onze eigen monteurs zonnepanelensystemen in de lokale regio. Vlakbij IJsselstein is ook nog een Zonneplan partner gevestigd in Vleuten. Samen laten we IJsselstein en omgeving profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Zonnepanelen kopen in IJsselstein

Uiterlijk in 2050 wil IJsselstein energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Asten, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?

IJsselstein gaat voor Slimme energie

Steeds meer IJsselsteiners maken in 2022 de keuze voor een energiecontract op basis van prijzen die verschillen per uur. Dus geen vast contract meer, maar een dynamisch energiecontract. Op deze manier heb je zelf invloed op je energierekening in IJsselstein. Met Slimme energie neem je stroom af voor uurtarieven en zie je in de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in IJsselstein!

Vragen over zonnepanelen in IJsselstein

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in IJsselstein?

  In IJsselstein is er op dit moment geen subsidie op zonnepanelen. Wel krijg je op dit nu nog €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in IJsselstein?

  Zonnepanelen kopen in IJsselstein heeft voordelen. Steeds meer IJsselsteiners plaatsen zonnepanelen op hun dak. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En mocht jij in de toekomst je woning verkopent? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro in waarde gestegen.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in IJsselstein?

  In IJsselstein zelf heeft Zonneplan geen installatiedepot. Het dichtstbijzijnde depot is gevestigd in Moerkapellen en vanuit hier installeren onze monteurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio een lokale Zonneplan partner in Vleuten. Samen verduurzamen we IJsselstein.


IJsselstein in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in IJsselstein steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente IJsselstein er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente IJsselstein

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!