088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
IJmuiden
Zonnepanelen in IJmuiden

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen IJmuiden

Het Vellesan College uit IJmuiden is de eerste school in Nederland die riothermie gaat toepassen om het schoolgebouw op duurzame wijze te verwarmen én te koelen. De besparing zal ruim 23 ton zijn, vergelijkbaar met het rendement van 220 zonnepanelen. Dit is een heel mooi initiatief! Dat IJmuiden een duurzame stad is, is ook niet gek. Er zijn steeds meer inwoners die kiezen voor het opwekken van eigen zonne-energie en daarbij meehelpen aan een duurzaam Velsen.

Inwoners van IJmuiden kunnen met 1.089 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 693 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €792.099.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in IJmuiden:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. IJmuiden kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in IJmuiden zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In IJmuiden ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In IJmuiden kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in IJmuiden

Al 693 opgewekte zonnepaneeleigenaren in IJmuiden gingen je voor.

Zonnepanelen installateur IJmuiden

Woon je in IJmuiden en ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze Zonneplan installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, werken volgens de normen van NEN-3140 en VCA-gecertificeerd. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Onze monteurs installeren zwarte 400 wattpiek zonnepanelen. Deze wekken stroom op, maar met deze stroom kun je nog niet direct je telefoon opladen. Dit kan dankzij de Zonneplan One omvormer die de stroom bruikbaar maakt. De opbrengsten kun je vervolgens live inzien. Deze data wordt door een versleutelde 4G verbinding van de slimme meter naar jouw Zonneplan app gestuurd.

Dak geschikt voor zonnepanelen in IJmuiden

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in IJmuiden . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 3.619 koopwoningen in gemeente Velsen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

We hebben al veel installaties mogen leveren in IJmuiden . Onze klanten zijn heel tevreden, dat zien we aan ons klantcijfer van 9.2 over 19.154 reviews. Wij zijn hier bij Zonneplan dan ook trots op. Wij willen dat jij altijd 100% tevreden bent. Het Zonneplan serviceplan zorgt ervoor dat jij na installatie van je zonnepanelen zorgeloos geniet. Je hebt 10 jaar garantie op de gehele zonne-installatie, geen voorrij- of montagekosten, gratis reparatieservice, meteen inzicht in de opbrengst van de zonnepanelen en btw-teruggave service.

Zonnepanelen kopen in IJmuiden

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Velsen energieneutraal is. Veel IJmuidenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 693 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in IJmuiden . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in IJmuiden ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in IJmuiden .

IJmuiden gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer IJmuidenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in IJmuiden zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in IJmuiden !

Vragen over zonnepanelen in IJmuiden

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in IJmuiden?

  In Almere hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere.

   

 • Waarom zonnepanelen kopen in IJmuiden?

  Zonnepanelen kopen in IJmuiden heeft voordelen. Op steeds meer daken in IJmuiden liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in IJmuiden?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in IJmuiden . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


IJmuiden in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in IJmuiden steeds populairder geworden. Benieuwd hoe IJmuiden er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in IJmuiden

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!