088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Hoorn
Zonnepanelen in Hoorn

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Hoorn

Hoorn is al goed bezig met verduurzamen. Zo is het platform 'Puur Hoorn' leven ingeblazen, waar duurzame initiatieven van inwoners en bedrijven uit Hoorn worden gedeeld. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energie-rekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

De 4.085 huishoudens in gemeente Hoorn die al profiteren van zonnepanelen, besparen gemiddeld 820 euro per jaar. Samen besparen zij jaarlijks €4.669.155! Met deze zonne-energie wordt jaarlijks 2.553.125 CO2 bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 192.373 bomen.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Hoorn:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Hoorn kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Hoorn zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Hoorn ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hoorn kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hoorn

Al 4.085 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Hoorn gingen je voor.

Potentie in Hoorn

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Hoorn. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 11.183 koopwoningen in Hoorn geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Maar let wel even op als je in of rondom: Hoorn Uitbreiding en de haven woont. Delen hiervan zijn namelijk bestempeld met beschermd stadsgezicht. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

 

Energieneutraal 2040

De gemeente Hoorn heeft de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Veel inwoners van Hoorn zijn al bezig met stappen in de goede richting om dit mogelijk te maken, er zijn namelijk al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 4.085 daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Hoorn, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Hoorn in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hoorn steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Hoorn er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Hoorn

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!