023-2049348Bereikbaar tot 20:30 uur
Hoofddorp
Zonnepanelen in Hoofddorp

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Hoofddorp

Hoofddorp is hard aan het verduurzamen! Inwoners kiezen voor duurzaam en ook verschillen scholen en sportverenigingen nemen al mooie stappen om hun gebouwen duurzamer te maken. Dit is niet heel gek, je kunt namelijk veel besparen op jouw energierekening maar je helpt hiermee ook nog eens het milieu een handje. Een paar mooie voorbeelden zijn De 1e Montessorischool met al 188 zonnepanelen en SV Hoofddorp met 160 zonnepanelen op het dak!

Met 5.313 daken met zonnepanelen besparen de inwoners van Hoofddorp samen gemiddeld €6.072.759. Naast dat deze inwoners het zien in hun portemonnee, redden zij ook nog eens 250.203 bomen! Ook besparen? Doe snel de postcodecheck!

Wanneer je de dakcheck hebt gedaan, gaat een adviseur voor jou aan de slag. Deze neemt jouw woning onder de loep en neemt contact met je op. Samen bespreken jullie vervolgens de mogelijkheden voor jouw dak, waarna je vrijblijvend een offerte ontvangt. Dit is jouw persoonlijke Zonneplan. De offerte kun je dan zelf of met je partner rustig doorlezen. Vervolgens kun je doorgaan en een installatiedatum kiezen. Zo niet, dan kun je altijd vrijblijvend annuleren.

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Hoofddorp:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Hoofddorp kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Hoofddorp zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Hoofddorp ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hoofddorp kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hoofddorp

Al 5.313 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Hoofddorp gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Hoofddorp

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Haarlemmermeer. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze geen gunstige ligging of een rieten dak hebben, zijn hier dus niet in meegenomen. Er zijn van de 22.358 koopwoningen maar liefst nog  11.843 woningen geschikt voor zonnepanelen!

De zonnepanelen die op jouw dak komen te liggen zijn full black designer zonnepanelen. Zoals de naam al suggereert, zijn deze panelen volledig mat zwart. Ze halen 400Wp en zijn de meest rendabele panelen die wij tot nu toe hebben gehad. Deze panelen worden ook wel design zonnepanelen genoemd. De zonnecellen zijn namelijk bijna egaal zwart en het backsheet is ook zwart. Hierdoor vormen de zonnepanelen één geheel en vallen ze minimaal op op het dak.

Zonnepanelen installateur Hoofddorp

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Hoofddorp zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, staan onze installateurs te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen.

Dankzij de zelfplanner kun je makkelijk bepalen welke datum en tijdstip de installatie zal plaatsvinden. Wel net zo handig, want dan weet je zeker dat het jouw uitkomt wanneer wij langs komen. Vele klanten gingen jou al voor en waren erg tevreden over de installatie en service van Zonneplan. Dat zie je ook terug in het gemiddelde klantcijfer van een 9.2 uit 19.154 beoordelingen. Iets waar we bij Zonneplan erg trots op zijn!

Zonnepanelen kopen in Hoofddorp

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Haarlemmermeer energieneutraal is. Veel Hoofddorpers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 5.313 inwoners die overstappen op eigen energie. Een mooi voorbeeld van energieneutraal leven is dat de inwoners van Haarlemmermeer samen al zoveel CO2 bespaard dat dit gelijk staat aan 250.203 bomen! Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Hoofddorp. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Hoofddorp? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Hoofddorp.

Hoofddorp gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Hoofddorpers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Hoofddorp!

Vragen over zonnepanelen in Hoofddorp

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hoofddorp?

  Zonnepanelen kopen in Hoofddorp heeft voordelen. Op steeds meer daken in Hoofddorp liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hoofddorp?

  In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Stuz Infra uit Vleuten. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hoofddorp?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Hoofddorp. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Hoofddorp in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hoofddorp steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Hoofddorp er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Hoofddorp

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!