035-7600181Bereikbaar tot 20:30 uur
Hilversum
Zonnepanelen in Hilversum

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Hilversum

Hilversum gaat voor duurzaam! Steeds meer inwoners stappen over op zonnepanelen. Ook de gemeente zet in op zonne-energie, zo is het dak van de J.H. Donnerschool in Hilversum voorzien van 124 zonnepanelen. Hiermee helpen zij niet alleen het milieu, maar besparen zij ook flink op de energierekening. Daarnaast gaat de school de zonnepanelen gebruiken om de kinderen bewuster te maken van duurzaamheid en het opwekken van zonne-energie, zo werken we samen aan een duurzame wereld. Goed bezig!

In Hilversum profiteren al  2.519 inwoners van zonnepanelen. Hiermee dragen Hilversummers bij aan een duurzame gemeente en besparen ze gemiddeld €1.143 per jaar! Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat nog 5.401 huiseigenaren kunnen profiteren van zonne-energie. Dit zijn nog veel mogelijkheden.

Ben jij ook al benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe een vrijblijvende aanvraag en ontvang een persoonlijk advies van een van onze adviseurs!

Waarom juist nu zonnepanelen in Hilversum:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Hilversum kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Hilversum zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Hilversum ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hilversum kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hilversum

Al 2.519 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Hilversum gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Hilversum

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Hilversum? Wanneer jij akkoord gaat met jouw persoonlijke zonneplan komen wij graag bij je langs om te installeren. Onze installateurs in Hilversum  zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Waarom Zonneplan? Je krijgt van ons direct het beste en meest voordelige zonnepanelenadvies. In dit advies nemen wij de veiligheid van de installatie, de kwaliteit van de producten en jouw wensen altijd mee. Ons doel is om jou 100% tevreden te maken met een persoonlijk zonneplan. Veel klanten zijn ook blij met ons blijkt uit ons gemiddelde klantcijfer van een 9.2 uit 19.154 beoordelingen.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Hilversum

Gemeente Hilversum heeft een mooie historie en heeft ook erg authentieke plaatsen. Dit is dan ook de reden dat er in bepaalde delen in de gemeente Hilversum sprake is van beschermd stadsgezicht. Dit houd in dat er een vergunning nodig is van de gemeente om zonnepanelen te plaatsen. De grootste gebieden bevinden zich rond Hilversum-Plan Oost, Hilversum-Zuid en Hilversum-Noordwestelijk Villa gebied. Ook kan verder in de gemeente sprake zijn van beschermd stadsgezicht.

Check hier of jouw straat hier ook onder valt. Zo niet, dan kun jij zonder vergunning zonnepanelen laten plaatsen op je dak. Wel kan het zijn dat jouw dak niet geschikt is omdat het bijvoorbeeld van riet gemaakt is.

Zonnepanelen kopen in Hilversum

De doelstelling van Hilversum is om in 2050 een energie neutrale gemeente te zijn. Hilversum zet in op duurzame energie! Er zijn nog 5.401 inwoners met een geschikt dak voor zonnepanelen die kunnen bijdragen aan dit doel. Hiermee kan je als Hilversummer besparen op jouw energierekening en duurzame energie opwekken. Wil jij zonnepanelen kopen in Hilversum? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Hilversum.

Hilversum gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Hilversummers voor een energiecontract op basis van variabele uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Hilversum zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Hilversum!

Vragen over zonnepanelen in Hilversum

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hilversum?

  In Almere staat het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Hilversum ligt. Vanuit daar installeren onze eigen teams zonnepanelensystemen. Naast deze eigen teams zitten er in de omgeving ook twee lokale Zonneplan partners in Leusden en Vleuten. Samen verduurzamen wij Hilversum!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hilversum?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Hilversum. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er geen stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hilversum?

  Zonnepanelen kopen in Hilversum heeft voordelen. Steeds meer Hilversummers plaatsen zonnepanelen op hun dak. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro in waarde gestegen.


Hilversum in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hilversum steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Hilversum er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Hilversum

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!