088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Heerhugowaard
Zonnepanelen in Heerhugowaard

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Heerhugowaard

Heerhugowaard profiteert goed van de voordelen van de zon! Heerhugowaard beschikt namelijk met de Stad van de Zon over de eerste CO2-neutrale wijk in Nederland. De Stad van de Zon dankt haar naam aan de grote hoeveelheid zonnedaken die voldoende energie opwekken om het hele elektriciteitsverbruik van de 1400 woningen af te dekken. De wijk levert zelf net zoveel energie als er in de wijk verbruikt wordt voor wonen, werken en verkeer.

In de rest van de gemeente Dijk en Waard zien we ook steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen. Met zonnepanelen help je het milieu en tegelijkertijd bespaar je op jouw eigen energierekening. Gemiddeld bespaart een huishouden met zonnepanelen €1.143 per jaar!

Waarom Zonneplan? Je krijgt van ons direct het beste en meest voordelige zonnepanelenadvies. In dit advies nemen wij de veiligheid van de installatie, de kwaliteit van de producten en jouw wensen altijd mee. Ons doel is om jou 100% tevreden te maken met een persoonlijk zonneplan.

Ben jij ook al benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe een vrijblijvende aanvraag en ontvang een persoonlijk advies van een van onze adviseurs! 

Waarom juist nu zonnepanelen in Heerhugowaard:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Heerhugowaard kende afgelopen jaar 1141 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Heerhugowaard zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Heerhugowaard ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Heerhugowaard kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Heerhugowaard

Al 8.874 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Dijk en Waard gingen je voor.

Zonnepanelen in gemeente Heerhugowaard

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar alle koopwoningen in gemeente Heerhugowaard. Hieruit blijkt dat er 19.051 geschikte daken in de gemeente zijn. Hiervan zijn 8.874 woningen al voorzien van zonnepanelen. Er zijn dus nog veel woningen die kunnen profiteren van zonne-energie.

In Heerhugowaard is er geen beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat voor het plaatsen van panelen geen vergunning van de gemeente nodig is. Zodra jij met de adviseur het Zonneplan hebt doorgesproken en hiermee akkoord gaat, kunnen de monteurs voor jou aan de slag. Onze monteurs staan dan ook te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen.

Gemeente Heerhugowaard

Net als veel andere gemeentes in Nederland, heeft ook gemeente Heerhugowaard doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid gesteld. Gemeente Heerhugowaard wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Dit is een mooie en ambitieuze doelstelling. Om dit te behalen, moeten er nog wel stappen gezet worden. Met zonnepanelen draag je bij aan het behalen van deze doelstelling. Zonneplan draagt hier ook graag haar steentje aan bij en dat kan samen met jouw hulp. Jouw dak is onderdeel van de energietransitie! Zo help je mee aan een duurzamere gemeente en een duurzamer Nederland. Daarnaast draagt je ook bij aan een betere woon- en leefomgeving in Heerhugowaard .

Gemeente  Dijk en Waard heeft in 2019 op de vangrails langs de N194 in Heerhugowaard zonnefolie geïnstalleerd. maar liefst 72 meter lang! Deze zonnefolies wekken ook zonne-energie op. Het project dient onder andere als proef om de voordelen hiervan te onderzoeken, maar het is een mooi initiatief om plekken duurzaam in te zetten. Goed bezig!


Heerhugowaard in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Heerhugowaard steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Dijk en Waard er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Dijk en Waard

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!