023-2049348Bereikbaar tot 20:30 uur
Heemstede
Zonnepanelen in Heemstede

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Heemstede

Heemstede verduurzaamd! Zo is de gemeente Heemstede aangesloten bij de Energieregio Noord-Holland Zuid. Ook profiteren? 1.402 inwoners al van zonnepanelen en besparen hiermee op hun energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Met 1.048 uren zon per jaar kunnen inwoners van de gemeente Heemstede tot wel €1.143 per jaar besparen. De huishoudens uit de gemeente Heemstede die al beschikken over zonnepanelen besparen gezamenlijk €1.602.486 per jaar!

Doe een dakcheck en kom erachter hoeveel jij kan besparen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Heemstede:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Heemstede kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Heemstede zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Heemstede ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Heemstede kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Heemstede

Al 1.402 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Heemstede gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Heemstede

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Heemstede. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier niet in meegenomen. Ook is er gekeken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht, maar dat is niet het geval. Voor het plaatsen van zonnepanelen is dus geen vergunning van de gemeente vereist. Dat is mooi, want met
5.232 daken die nog geschikt zijn voor zonnepanelen zijn er nog veel inwoners die kunnen profiteren.

Zonnepanelen installateur Heemstede

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Heemstede? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zwolle zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Wanneer jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd is, beginnen jouw zonnepanelen direct met stroom op te wekken. In de Zonneplan App kun je live jouw opbrengsten zien en vergelijken met andere dagen. Ook leuk als je op een verjaardag jouw opbrengsten wil vergelijken met de buurman. Doordat de data van de opbrengsten via een versleutelde 4G verbinding van de slimme meter naar jouw app wordt verzonden, komt de data niet bij derden terecht.

Zonnepanelen kopen in Heemstede

De gemeente Heemstede heeft een ambitieuze doelstelling, namelijk klimaatneutraal zijn in 2030. Ook is Heemstede aangesloten bij de Energieregio Noord-Holland Zuid waarmee een regionaal energieakkoord is gesloten. Veel Heemstedenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.402 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Heemstede. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Heemstede? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Heemstede.

Heemstede gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Heemstedenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Heemstede zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Heemstede!

Vragen over zonnepanelen in Heemstede

 • Waarom zonnepanelen kopen in Heemstede?

  Zonnepanelen kopen in Heemstede heeft voordelen. Steeds meer Heemstedenaren plaatsen zonnepanelen op hun dak. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro in waarde gestegen.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Heemstede?

  In Heemstede heeft Zonneplan geen installatiedepot. De dichtstbijzijnde locatie van waaruit Zonneplan monteurs zonnepanelen instaleren is Almere. In de buurt zit er ook een lokale Zonneplan partner gevestigd in Amstelveen. Samen verduurzamen wij Heemstede en omgeving!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Heemstede?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Heemstede. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Heemstede in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Heemstede steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Heemstede er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Heemstede

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!