Harderwijk
Zonnepanelen in Harderwijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Harderwijk

Steeds meer wordt er in Harderwijk geprofiteerd van zonnepanelen. Zo liggen er op het dak van het gebouw van Scholengemeenschap Landstede in Harderwijk 1900 zonnepanelen en is de gemeente ook bezig met het leggen van ruim 2.000 zonnepanelen op daken van gemeentelijke gebouwen. Daarnaast kiezen ook steeds meer inwoners van Harderwijk voor zonne-energie. Niet zo gek, Je bespaart namelijk maandelijks erg veel op je energierekening. Benieuwd hoeveel de inwoners van Harderwijk gemiddeld besparen?

Met 12 panelen bespaart een huishouden gemiddeld €1.027 per jaar. Dit is mede te danken aan de zonuren per jaar in deze regio! Op dit moment hebben huishoudens in de gemeente zonnepanelen. Dit is
van alle huishoudens met een geschikt dak. Misschien ben jij wel een van de gelukkigen die nog kan profiteren van de zon! Kom erachter door onze postcodecheck te doen.

Na het invullen van de postcodecheck, neemt een van onze persoonlijke adviseurs contact met je op. Samen bespreken jullie jouw wensen en mogelijkheden. Na dit gesprek gaat de adviseur voor je aan de slag en maakt een zonneplan afgestemd op jouw dak. Hierin vind je informatie over de zonnepanelen, de kosten en natuurlijk het belangrijkste: de opbrengsten!

Waarom juist nu zonnepanelen in Harderwijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Harderwijk kende afgelopen jaar 1067 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Harderwijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Harderwijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Harderwijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Harderwijk

Al 3.504 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Harderwijk gingen je voor.

Zonnepanelen in Harderwijk

zonnepaneeleigenaren in de gemeente Harderwijk gingen je voor. De doelstelling van gemeente Harderwijk is om in 2031 de CO2-uitstoot te hebben verminderd met 45% ten opzichte van 2010. Al veel inwoners helpen hier aan mee door gebruik te maken van zonnepanelen. Er zijn nog veel mogelijkheden voor verduurzaming. Helpt u ook mee?

De  gemeente zelf geeft aan al stappen te hebben gezet. De openbare verlichting is nu ledverlichting en er zijn ruim 2.000 zonnepanelen op de gemeentelijke daken gelegd. Daarnaast wil de gemeente de inwoners stimuleren hun woning te verduurzamen. Ze bieden daarom een stimuleringsregeling aan. Hiermee kunt jij tegen zeer gunstige voorwaarden overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen, zonder een eigen investering te doen.

Goed om te weten

Voor het 2020 project hebben we onderzoek gedaan naar het aantal zonnepanelen in Harderwijk. Gedurende dit onderzoek hebben we elke woning bekeken. Dit hebben we gedaan met behulp van scherpe luchtfoto’s. Bij elke woning is er gekeken of er aan de volgende criteria werd voldaan: Gunstige ligging ten opzichte van de zon Dakpannen en/of plat dak Voldoende ruimte Bereikbaarheid Op deze manier weten we precies welke daken geschikt zijn voor zonnepanelen.

Uit dit onderzoek blijkt ook dat er in de binnenstad van Harderwijk sprake is van beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er een vergunning van de gemeente nodig is om op deze woningen panelen te plaatsen. Let dus goed op of jouw straat hier onder valt.


Harderwijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Harderwijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Harderwijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Harderwijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!