023-2049348Bereikbaar tot 18:00 uur
Haarlem
Zonnepanelen in Haarlem

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Haarlem

Haarlem is na Amsterdam de grootste stad van Noord-Holland en de dertiende gemeente van Nederland. Haarlem kent een ruime geschiedenis en was vroeger een van de belangrijkste steden van Holland. Haarlem beschikt over een aantal prachtige monumenten en gebouwen in de stad. Ook beschikt Haarlem over vele groene gebieden. In Haarlem en de omgeving zijn bossen, duinen, veenvlaktes en weidegebieden die ook nog eens voor een groene buffer zorgen tussen Haarlem en Amsterdam.

Wij van Zonneplan maken Haarlem graag nog groener door het gebruik van duurzame energie. Hiermee draag jij bij aan een betere leefomgeving en help je direct mee met de energietransitie van Nederland. De inwoners van Haarlem zijn al goed bezig en besparen samen 284.957 bomen en 3.781.875 kg CO2. Dit is natuurlijk al een behoorlijke besparing, maar wij zien dit aantal graag groeien.

Door het opwekken van zonne-stroom help je niet alleen het milieu, maar scheelt het jou ook nog eens kosten op de energierekening. Gemiddeld word namelijk jaarlijks zo’n €1.143 euro bespaard door het gebruik van zonnepanelen. Wil jij ook gaan starten met besparen? Doe dan de gratis en vrijblijvende postcodecheck.

Waarom juist nu zonnepanelen in Haarlem:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Haarlem kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Haarlem zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Haarlem ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Haarlem kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Haarlem

Al 6.051 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Haarlem gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Haarlem

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de koopwoningen in gemeente Haarlem. Hieruit blijkt dat er maar liefst 19.314 geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente staan. Grote kans dus dat jouw woning ook geschikt is!

Let wel goed op, de gemeente Haarlem kent namelijk gebieden met beschermd stadsgezicht. Mocht jouw woning zich in dit gebied bevinden, dan dient er eerst een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente voordat er zonnepanelen geïnstalleerd kunnen worden. Buiten het beschermd stadsgezicht kan zonder vergunning geïnstalleerd worden. Klik hier om te bekijken of jouw woning onder het beschermd stadsgezicht valt.

Zonnepanelen installateur Haarlem

Ben je op zoek naar een zonnepaneleninstallateur in Haarlem? Onze ervaren monteurs en installatiepartners staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen! Op dit moment plaatsen onze installateurs geheel zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. In Nederland betekent dit, dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert. Direct na het installeren begint jouw installatie meteen met besparen!

De werkelijke opbrengsten zie je simpel en overzichtelijk terug in de Zonneplan app. Dankzij een versleutelde 4G verbinding heb je live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Dankzij deze verbinding blijft tevens de data van jou.

 

Zonnepanelen kopen in Haarlem

De gemeente Haarlem wil in 2040 van het aardgas af zijn. Veel Haarlemmers kijken daarom naar alternatieven, want al 13% van alle koopwoningen dragen al hun steentje bij met zonnepanelen op het dak. Als bewoner help je namelijk de doelstelling van de gemeente te halen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Haarlem. Daarnaast begin je zelf ook vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Haarlem? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Haarlem.

Haarlem gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Haarlemmers voor een energiecontract op basis van dynamische energieprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Haarlem!

Vragen over zonnepanelen in Haarlem

 • Waarom zonnepanelen kopen in Haarlem?

  Zonnepanelen kopen in Haarlem heeft voordelen. Op steeds meer daken in Haarlem liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Haarlem?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Haarlem. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Haarlem?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen in de gehele regio rond Haarlem. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook nog twee lokale Zonneplan partners. Deze zijn gevestigd in Amstelveen en Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Haarlem in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Haarlem steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Haarlem er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Haarlem

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!