Goutum
Zonnepanelen in Goutum

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €635 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Goutum

Al veel inwoners in Goutum kiezen voor zonnepanelen. In de gemeente Leeuwarden hebben 5.546 huizen zonnepanelen op het dak liggen. Naast deze huizen zijn er nog zo'n 19.007 huizen geschikt voor panelen.

Zonneplan heeft zin om de handen uit de mouwen te steken en samen te gaan verduurzamen. Met zonnepanelen kun je maar liefst €635 per jaar gaan besparen! Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ondersteunen ook het milieu. In Goutum wordt met de huidige zonnepanelen ruim 259.951 bomen bespaard. Wil jij ook besparen op de energierekening en tegelijkertijd het milieu een handje helpen? Doe snel de dakcheck en kijk of ook jouw dak geschikt is.

Waarom juist nu zonnepanelen in Goutum:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Goutum kende afgelopen jaar 1092 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Goutum zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 635,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Goutum ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Goutum kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Goutum

Al 5.546 opgewekte zonnepanelen eigenaren in de gemeente Leeuwarden gingen je voor.

Verduurzaming in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft de ambitie om vrij te zijn van fossiele brandstoffen. Een belangrijke uitdaging daarbij is het verduurzamen van de woningvoorraad.  Er wordt fors ingezet op duurzame energie en zonne-energie is daar een belangrijke vorm van. Naast het stimuleren van zonnepanelen zet de gemeente ook in op het vergroenen van tuinen of wanden. Onder het motto ‘Samen gaan we groener’ wordt er gewerkt aan een groene en gezonde leefomgeving. Er is dan ook een subsidie in Leeuwarden beschikbaar voor de vergroening van tuinen of wanden. Het vergroenen van tuinen en wanden houdt water vast in natte perioden en bindt CO2 fijnstof.

Bedrijven, inwoners en organisaties in de regio zitten niet stil. Zo mag de gemeente Leeuwarden trots zijn op De Hogeschool van Larenstein. Deze school mag zich in 2020 een jaar lang de duurzaamste hogeronderwijsinstelling van Nederland noemen.

[ 2020 ]: info zonnepanelen

Zonneplan heeft in Goutum   alle nuttige informatie voor u verzameld. Het volgende is ons opgevallen in de gemeente Leeuwarden:

 • Beschermd stadsgezicht: Bepaalde plekken in de gemeente Leeuwarden vallen onder beschermd stadsgezicht. De grootste gebieden bevinden zich in het centrum van Leeuwarden en het noordoosten van Grouw. Ook verder in de gemeente kan sprake zijn van beschermd stadsgezicht. Check voor installatie of er voor uw woning beschermd stadsgezicht geldt. U kunt dan bij de gemeente een vergunning aanvragen.

 

 • Extra mogelijkheden om te verduurzamen: De gemeente wil vrij zijn van fossiele brandstoffen. Om dit te halen biedt Goutum haar inwoners verschillende gemeentelijke regelingen aan.

Goutum in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Goutum steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Leeuwarden er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Leeuwarden

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

hebben een dakcheck gedaan