088-0203000 Morgen open om 08:30 uur

Zonnepanelen Goutum

 • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Binnen 60 seconden geregeld

5708 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 600.600 besparen

Elk jaar samen besparen

46763 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Goutum

Onze installatieteams staan te popelen om Leeuwarden te verduurzamen en de gemeente te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen hier namelijk flink mee besparen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan!. Na uw aanvraag beantwoord uw Zonneplan adviseur al uw vragen en maakt een persoonlijk Zonneplan.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Leeuwarden liggen? En hoe Leeuwarden ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

 • Al 2657 inwoners uit de gemeente Leeuwarden hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering!
 • In de hele gemeente liggen 4,29 zonne-installaties per 100 woningen. In vergelijking met bijvoorbeeld Dantumdiel en Achterkapsel is dat weinig! In Dantumdiel liggen er 6,16 installaties en in Achterkapsel 5,36 per 100 woningen.

Een tevreden klant uit de gemeente Leeuwarden

Graag zou ik een verbeterpunt willen bedenken waar Zonneplan mee aan de slag kan, maar ik kan niets verzinnen wat ze beter kunnen doen. Het was allemaal perfect. Ze zijn op het gebied van prijs-kwaliteit erg sterk.

72% van de daken is geschikt

In Leeuwarden is 72% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met andere grote dorpen of steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Leeuwarden te verduurzamen. In Leeuwarden geldt wel een beschermd dorps- of stadsgezicht. Dit geldt voor de gehele binnenstad, het Ljouwert-Nieuwe Kanaalgebied en de Ljouwert-Hollanderwijk. Voor Grou geldt dit alleen voor het centrum. In Wergea voor de straten: Hilleburen, Grote Buren, Gele Eker, Kleine Buren, Kerkbuurt en Nieuwe Hoek. En in Warstiens geldt dit alleen voor de straat Buorren. Wanneer u hier woont dan heeft u door het beschermde stadsgezicht een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. In de rest van de gemeente Leeuwarden hoeft er geen vergunning aangevraagd te worden.

Leeuwarden streeft naar een duurzame toekomst

Gemeente Leeuwarden gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken. Al 6% van de inwoners uit Leeuwarden profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Duurzaamheidslening in gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft het doel om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken.Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Leeuwarden een duurzaamheidsleningaan. De duurzaamheidslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €7.499,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,6% (rentetarief op 1 januari 2017)
 • Looptijd van 10 of 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Gemeentelijke regeling
 • Lening voor bestaande woningen
 • Een leeftijdsgrens van 75 jaar.

Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening Leeuwarden, dan kunt u een kijkje nemen:op de website van het SvNofhier voor informatie over de duurzaamheidslening Leeuwarden

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Leeuwarden kunt u de website van het energieloket bekijken:Klik hier voor het energieloket Leeuwarden

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

121 reviews van mensen uit de omgeving van Leeuwarden

Gemiddeld
9,0
10.0
Van A tot Z is alles echter super geregeld. Ik kreeg erg snel antwoord op mijn vragen en tijdens de installatie is alles heel duidelijk uitgelegd. De handige informatieboekjes die ik kreeg helpen mij ook erg. Ik ben heel erg blij met Zonneplan en de service, ik raad het aan iedereen aan!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en LONGi Solar 305 Wp All Black

8.0
Ik ben tevreden over het gehele traject. De adviseur was vriendelijk en ook het desbetreffende installatiebedrijf was goed geregeld. De panelen doen hun werk en daar ben ik blij mee.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave SetApp en DMEGC Solar 300 Wp All Black 35mm

9.0
Het gehele proces met Zonneplan liep vlekkeloos. De panelen zijn netjes gelegd en ik heb deze zomer veel opgewekt. Ik hou elke maand de opbrengsten bij en ik ben zeer positief hierover.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en DMEGC Solar 300 Wp All Black 35mm

9.0
Zonneplan heeft goed werk geleverd. De opbrengst is heel goed, zelfs beter dan verwacht. Daniël heeft mij erg goed geholpen, ook de montage was prima. We hebben af en toe een storing gehad met de omvormer en het internet, maar gelukkig had dit geen invloed op mijn opbrengsten. De storingen zijn snel verholpen en ik had hier dus weinig last van.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave SetApp en DMEGC Solar 300 Wp All Black 35mm

10.0
We werden goed op de hoogte gehouden, en ondertussen regelde Zonneplan bijna alles. Weinig moeite voor zo'n aankoop!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 300 Wp All Black

8.0
Zonneplan heeft de panelen netjes op mijn dak gelegd en volgens afspraak geïnstalleerd. Ze denken met je mee en geven het juist advies als het gaat om hun producten. De communicatie was daardoor erg prettig. Af en toe heb ik last van storingen met mijn omvormer, maar gelukkig heb ik een duidelijke handleiding waarmee ik een reset kan uitvoeren en dan is de storing weer verholpen. Ook met dit soort 'probleempjes' staat Zonneplan voor je klaar!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave SetApp en LONGi Solar 305 Wp All Black

8.0
Super blij met de panelen! Ik zou Zonneplan bij iedereen aanraden. Alles tot in de puntjes verzorgd en 0 aanmerkingen!
Gekozen voor SolarEdge SE4000 HD Wave SetApp en LONGi Solar 305 Wp All Black

10.0
Top. Dat is het enige woord wat ik over Zonneplan kan zeggen. Echt alles wordt uit handen genomen en perfect geïnstalleerd.
Gekozen voor Zeverlution 5000 en JA Solar 305 Wp All Black

9.0
Sinds april 2019 heb ik zonnepanelen van Zonneplan op mijn dak liggen. Wat een geweldige investering! Hele mooie opbrengsten en erg goed voor de portemonnee. Service en deskundigheid van Zonneplan is ook top.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 305 Wp All Black

10.0
Eerder waren we nooit zo bezig met zonnepanelen. Nu denken we: hadden we ze nou maar eerder aangeschaft!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave SetApp en Trina Solar 300 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag