088-0203000 Bereikbaar tot 17:00 uur

Gratis dakcheck voor zonnepanelen

 • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Check postcode
Binnen 60 seconden geregeld

5614 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 591.600 besparen

Elk jaar samen besparen

46057 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Goutum

Onze installatieteams staan te popelen om Leeuwarden te verduurzamen en de gemeente te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen hier namelijk flink mee besparen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan!. Na uw aanvraag beantwoord uw Zonneplan adviseur al uw vragen en maakt een persoonlijk Zonneplan.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Leeuwarden liggen? En hoe Leeuwarden ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

 • Al 2657 inwoners uit de gemeente Leeuwarden hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering!
 • In de hele gemeente liggen 4,29 zonne-installaties per 100 woningen. In vergelijking met bijvoorbeeld Dantumdiel en Achterkapsel is dat weinig! In Dantumdiel liggen er 6,16 installaties en in Achterkapsel 5,36 per 100 woningen.

Een tevreden klant uit de gemeente Leeuwarden

Graag zou ik een verbeterpunt willen bedenken waar Zonneplan mee aan de slag kan, maar ik kan niets verzinnen wat ze beter kunnen doen. Het was allemaal perfect. Ze zijn op het gebied van prijs-kwaliteit erg sterk.

72% van de daken is geschikt

In Leeuwarden is 72% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met andere grote dorpen of steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Leeuwarden te verduurzamen. In Leeuwarden geldt wel een beschermd dorps- of stadsgezicht. Dit geldt voor de gehele binnenstad, het Ljouwert-Nieuwe Kanaalgebied en de Ljouwert-Hollanderwijk. Voor Grou geldt dit alleen voor het centrum. In Wergea voor de straten: Hilleburen, Grote Buren, Gele Eker, Kleine Buren, Kerkbuurt en Nieuwe Hoek. En in Warstiens geldt dit alleen voor de straat Buorren. Wanneer u hier woont dan heeft u door het beschermde stadsgezicht een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. In de rest van de gemeente Leeuwarden hoeft er geen vergunning aangevraagd te worden.

Leeuwarden streeft naar een duurzame toekomst

Gemeente Leeuwarden gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken. Al 6% van de inwoners uit Leeuwarden profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Duurzaamheidslening in gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft het doel om in 2020, 16% van de energie duurzaam op te wekken.Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Leeuwarden een duurzaamheidsleningaan. De duurzaamheidslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €7.499,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,6% (rentetarief op 1 januari 2017)
 • Looptijd van 10 of 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Gemeentelijke regeling
 • Lening voor bestaande woningen
 • Een leeftijdsgrens van 75 jaar.

Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening Leeuwarden, dan kunt u een kijkje nemen:op de website van het SvNofhier voor informatie over de duurzaamheidslening Leeuwarden

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Leeuwarden kunt u de website van het energieloket bekijken:Klik hier voor het energieloket Leeuwarden

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

104 reviews van mensen uit de omgeving van Leeuwarden

Gemiddeld
9,0
8.0
Ik ben erg tevreden over de installatie, de monteurs waren erg vriendelijk en duidelijk. Later werden er nog wel wat zaken onduidelijk omtrend de BTW teruggave. Dit is voor de rest goed afgehandeld.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en QCELLS 310 Wp Design Zwart

9.0
Top service. De monteurs dachten goed mee tijdens de installatie dag.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 300 Wp All Black

10.0
Alles is keurig gemonteerd door de heren en het werkt allemaal naar behoren.
Zonnepanelen Leeuwarden
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 295 Wp All Black

10.0
Ik ben zeer tevreden. Als mensen in mijn buurt vragen naar zonnepanelen, zeg ik altijd dat ze bij Zonneplan moeten wezen.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp All Black

8.0
De installatie is perfect verlopen. Wij hebben geen op- of aanmerkingen en zijn zeer tevreden.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 295 Wp All Black

10.0
Ik ben er heel erg blij mee. Ik ben erg goed geholpen in de winkel en je wordt daar echt heel serieus genomen. De jongeman is erg behulpzaam!
Zonnepanelen Stiens
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.6
Prettig bedrijf, goede service in de Zonneplan winkel te Leeuwarden. De installateurs waren prettig in de omgang en snel klaar.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Ik ben enorm tevreden over hoe het gehele proces bij Zonneplan is verlopen. Klantadviseur Anne heeft me voorzien van een top advies en heeft al mijn vragen netjes beantwoord. De installatie dag ging ook perfect, de mannen van het installatieteam hebben de panelen netjes gemonteerd en waren snel klaar.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
We bevelen jullie erg veel aan bij vrienden en kennissen. Ondanks dat de installatie wat langer op zich liet wachten zijn we erg tevreden. Monitoring houden we uiteraard goed in de gaten!
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Zonneplan heeft alles in de puntjes voor mij geregeld. Ik ben uitermate tevreden en de zonnepanelen doen het geweldig.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag