088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Epe
Zonnepanelen in Epe

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Epe

Inwoners van gemeente Epe zijn duurzaam bezig. Veel inwoners wekken al hun eigen zonne-energie op. Maar niet alleen de inwoners zelf, ook basisschool 'met de bijbel' in Oene wekt eigen zonne-energie op. Deze school was namelijk de eerste school in de gemeente Epe met zonnepanelen. Wat een goed initiatief! Ook de Eper voetbalvereniging SV Epe reclameborden op het hoofdveld die kunnen draaien tussen reclame-uiting, een zonnepaneel en een luchtzuiveringszijde. Dit is een creatief en duurzaam idee om toch van zonnepanelen te profiteren.

Een huishouden met zonnepanelen heeft een gemiddelde besparing van €1.027 op jaarbasis. Als we alle besparingen van de gemeente Epe bij elkaar optellen, komen we uit op een bedrag van €2.152.592 per jaar! Dit is een hoog bedrag en daar mag Epe trots op zijn. Toch zijn er genoeg huishoudens die nog kunnen profiteren. Nog maar 22% van alle geschikte huizen heeft op dit moment zonnepanelen.

Er is een grote kans dat jouw dak nog kan profiteren van zonnepanelen. Wij helpen je daar graag bij. Op het moment dat je bij ons een postcodecheck doet, krijg je een geheel vrijblijvend dakplan. Jouw persoonlijke adviseur stelt deze voor je op, nadat jullie samen de mogelijkheden hebben besproken. Het dakplan vind je terug in jouw Zonneplan waarin je ook andere informatie kunt vinden, zoals de prijs, opbrengsten en specificaties van de materialen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Epe:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Epe kende afgelopen jaar 1042 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Epe zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Epe ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Epe kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Epe

Al 2.096 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Epe gingen je voor.

Onderzoek naar geschikte daken

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal zonnepanelen in gemeente Epe. In dit onderzoek wordt er rekening gehouden met de ligging van het huis en of er obstakels op het dak zijn die het dak niet geschikt maken. Ook wordt er gekeken of er geen grote bomen of gebouwen zijn die voor schaduw kunnen zorgen op het dak. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat er nog veel potentie is in de gemeente. Nog 3.954 daken kunnen worden voorzien van zonnepanelen.

Ook wordt er gekeken of de gemeente een beschermd dorps- of stadsgezicht heeft. Straten waar een beschermd stadsgezicht geldt moeten eerst een vergunning hebben om zonnepanelen te laten installeren. Binnen de gemeente Epe is dit niet het geval en kunnen onze monteurs meteen op jouw dak aan de slag.

Samen in 2050 energieneutraal

Het uiteindelijke doel van de gemeente is om in 2050 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken is er met inwoners en gemeenteraadsleden een gesprek geweest over de energietransitie. De bewoners van Epe spelen een grote rol. Met jouw zonnepaneleninstallatie draag je al bij aan een beter milieu.

Gemeente Epe wil de inwoners helpen met het verder verduurzamen van woningen. Als jij twijfelt wat je allemaal nog kunt verduurzamen aan jouw woning helpen ze graag door een energie advies te geven. Ook wij bij Zonneplan helpen graag mee. In ons kennis centrum en op onze blog geven wij ook handige tips over de installatie, jouw omvormer en verschillende tips over energie besparen. 


Epe in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Epe steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Epe er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Epe

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!