088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Enkhuizen
Zonnepanelen in Enkhuizen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Enkhuizen

Enkhuizen is al goed bezig met verduurzamen. Zo zijn er plannen voor aardgasvrije woningen en is er een duurzaam bouwloket beschikbaar. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, aangezien er flink bespaard kan worden op de energierekening met zonnepanelen. Ga jij ook profiteren van de zon?

Met 1.075 zonuren per jaar kunnen de inwoners van Enkhuizen wel 820 euro per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. Met de huishoudens die al beschikken over zonnepanelen, wordt gezamenlijk al €979.551 euro per jaar bespaard.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Enkhuizen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Enkhuizen kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Enkhuizen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Enkhuizen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Enkhuizen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Enkhuizen

Al 857 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Enkhuizen gingen je voor.

Potentie in Enkhuizen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar alle koopwoningen in de gemeente Enkhuizen. Een geschikt dak heeft een gunstige ligging ten opzichte van de zon, weinig last van schaduw en genoeg ruimte voor de panelen. Uit het onderzoek blijkt dat er maar liefst 2.311 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn nog heel wat woningen die kunnen profiteren van zonnepanelen.

Let wel even op als je in het centrum van Enkhuizen woont. Hier geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

Klimaateneutraal in 2050

Gemeente Enkhuizen heeft de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De gemeente is al goed op weg, er liggen op al 857 daken zonnepanelen. Deze huishoudens besparen op hun eigen energierekening, maar tegelijkertijd dragen ze hun steentje bij aan de doelstelling van de gemeente. Wil jij ook de mogelijkheden van jouw dak weten? Doe dan nu de gratis postcodecheck.


Enkhuizen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Enkhuizen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Enkhuizen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Enkhuizen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!