088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Eerbeek
Zonnepanelen in Eerbeek

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Eerbeek

Er wordt steeds vaker overgestapt op duurzame energie in Eerbeek. Zo liggen er al zonnepanelen op het dak van basisschool Sterrenbeek en sporthal De Bhoele. Ook de inwoners van Eerbeek kiezen steeds vaker voor eigen energie door zonnepanelen te plaatsen. Dat is ook niet gek want er zitten veel voordelen aan het hebben van zonnepanelen. Benieuwd wat deze voordelen zijn?

Zonnepanelen dragen natuurlijk bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. In de hele gemeente wordt er door de 1.628 koopwoningen met zonnepanelen namelijk 1.017.500 kg aan CO2 bespaard. Naast dat zonnepanelen duurzaam zijn helpen ze jou ook aan een lagere energierekening. Gemiddeld bespaar je namelijk €1.027 op je energierekening. Doe de gratis dakcheck om te kijken welke mogelijkheden jouw dak biedt.

Nadat jij een aanvraag hebt gedaan kom je in contact met één van onze deskundige adviseurs om jouw persoonlijke wensen en verbruik te bespreken. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte opgestuurd met daarin onder andere informatie over het aantal panelen, de totale investering en een opbrengstprognose.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Eerbeek:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Eerbeek kende afgelopen jaar 1064 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Eerbeek zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Eerbeek ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Eerbeek kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Eerbeek

Al 1.628 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Brummen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Eerbeek

Zonneplan doet onderzoek binnen de gemeente Brummen naar de geschiktheid van daken voor zonnepanelen. Woningen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld schuin en van bitumen zijn, hebben wij hierbij dus niet meegenomen. Uit het onderzoek komt naar voren dat 51% van de huishoudens met een koopwoning nog kunnen profiteren van zonnepanelen in Eerbeek.

In Eerbeek is er geen sprake van een beschermd dorpsgezicht. Praktisch gezien houdt dat in dat jij geen vergunning van de gemeente nodig hebt om zonnepanelen op jouw woning te leggen. Check dus gauw of jouw dak geschikt is!

Zonnepanelen installateur Eerbeek

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Eerbeek? In de buurt van Eerbeek hebben wij een eigen installatiedepot in Arnhem en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Huissen en Doetinchem. Wij komen graag bij jou langs om een zonnepanelensysteem te installeren!

Op dit moment plaatsen onze installateurs zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. Dat betekent dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert in Eerbeek. Direct nadat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn beginnen ze moet het genereren van opbrengsten en zorgen er dus voor dat jij meteen kan besparen op jouw energierekening.

Zonnepanelen kopen in Eerbeek

De gemeente heeft als doel om in 2030 energieneutraal te zijn. Veel Eerbekers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.628 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Eerbeek. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Eerbeek? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak.

Eerbeek gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Eerbekers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Eerbeek zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Eerbeek!

Vragen over zonnepanelen in Eerbeek

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Eerbeek?

  Op dit moment heeft de gemeente Brummen geen subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Eerbeek?

  In de buurt van Eerbeek hebben wij een eigen installatiedepot in Arnhem en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Huissen en Doetinchem. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Waarom zonnepanelen kopen in Eerbeek?

  Het kopen van zonnepanelen in Eerbeek heeft voordelen. Op steeds meer daken in Eerbeek zijn zonnepanelen te vinden. Erg logisch, want gemiddeld verdien je hiermee €1.027 per jaar. En mocht je in de toekomst je woning verkopen? Dan is je woning dankzij de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.


Eerbeek in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Eerbeek steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Brummen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Brummen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!