0493-221010Bereikbaar tot 20:30 uur
Doetinchem
Zonnepanelen in Doetinchem

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Doetinchem

Steeds meer inwoners van de gemeente Doetinchem kiezen voor Zonnepanelen. Al huishoudens in de gemeente profiteren anno 2022 van zonne-energie. Met uren zon per jaar levert dit een mooie besparing op. Daarnaast zijn ook de scholen enorm goed bezig. Er wordt al veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Het Metzo College heeft al 76 zonnepanelen op het dak liggen, goed bezig! Wil jij ook besparen? Lees dan snel verder.

Met zonnepanelen bespaar je al gauw €1.027 per jaar. De totale besparing in Doetinchem komt hiermee uit op per jaar.

Ben jij ook benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag. Na de aanvraag gaat één van onze adviseurs voor jou aan de slag met het maken van jouw persoonlijke Zonneplan. Aan de hand van actuele luchtfoto’s kan er tot op de centimeter worden gekeken of jouw dak geschikt is voor panelen. Er wordt geheel vrijblijvend een offerte opgesteld waarin rekening wordt gehouden met het huidige verbruik en alle wensen en behoeften. Zodra jij akkoord gaat met het zonneplan van de adviseur, kan worden overgegaan tot installeren.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Doetinchem:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Doetinchem kende afgelopen jaar 1027 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Doetinchem zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Doetinchem ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Doetinchem kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Doetinchem

Al 5.280 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Doetinchem gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Doetinchem

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in de gemeente Doetinchem. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier niet in meegenomen. Daarnaast heeft Zonneplan gekeken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht en dit is niet het geval! De zonnepanelen kunnen geplaatst worden zonder vergunning van de gemeente.

Je kunt ook starten met het opwekken van jouw eigen zonne-energie zonder eigen spaargeld! Om zonnepanelen te kopen heb je helemaal geen kapitaal aan spaargeld nodig. Er is namelijk een duurzaamheidslening beschikbaar. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit. Meer over de Zonneplan Duurzaamheidslening.

 

Zonnepanelen installateur Doetinchem

Ben je in Doetinchem op zoek naar een vakkundige zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij jou installeren. Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Doetinchem ligt is in Arnhem en vanuit hier installeren Zonneplan monteur zonnepanelen. Daarnaast hebben we twee lokale Zonneplan partners in Doetinchem zelf en Terborg. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

Nadat er een persoonlijk Zonneplan is gemaakt, komen ze langs om de zonnepanelen bij jou te installeren. Uit de 17.615 klantervaringen blijkt dat onze klanten heel blij zijn met de zonnepaneleninstallaties die wij installeren. Zij geven ons namelijk een gemiddeld klantcijfer van een 9.4.

Zonnepanelen kopen in Doetinchem

De gemeente Doetinchem wil in 2030 energieneutraal zijn, een ambitieus doel. In 2017 is een akkoord gesloten om de hele Achterhoek hierbij te betrekken. Om deze doelstelling te behalen is het belangrijk dat woningen verduurzaamd worden. De gemeente Doetinchem heeft veel geschikte daken en wij beschikken over een enthousiast team van zonnepanelen-installateurs om de inwoners hierbij te helpen.

Gemeente Doetinchem zit daarnaast natuurlijk niet stil! Op de oude plek van theater Amphion is in 2013 een park aangelegd, het Amphionpark. Een onderdeel hiervan is de stadstuin. In deze tuin worden allerlei eetbare planten verbouwd, daarnaast is de tuin ook erg duurzaam! De stadstuin beschikt over zonnepanelen, een groen dak op de schuur en waterdoorlatende bestrating. Zo zijn er nog veel meer projecten die de gemeente begonnen is en bijdragen aan het doel.

Doetinchem gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Doetinchemmers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Doetinchem zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Doetinchem !

Vragen over zonnepanelen in Doetinchem

 • Waarom zonnepanelen kopen in Doetinchem?

  Zonnepanelen kopen in Doetinchem heeft voordelen. Op steeds meer daken in Doetinchem liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Doetinchem?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Doetinchem. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Doetinchem?

  Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Doetinchem ligt is in Arnhem en vanuit hier installeren Zonneplan monteur zonnepanelen. Daarnaast hebben we twee lokale Zonneplan partners in Doetinchem zelf en Terborg. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Doetinchem in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Doetinchem steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Doetinchem er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Doetinchem

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!