088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Doesburg
Zonnepanelen in Doesburg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Doesburg

Gemeente Doesburg heeft duurzame ambities. De energietransitie is een onderwerp dat leeft en dit zien we terug onder de inwoners van de gemeente. 657 inwoners van Doesburg hebben namelijk al zonnepanelen op hun dak liggen en besparen jaarlijks op hun energierekening. Ben jij de volgende?

Met zonnepanelen wek je eigen stroom op en deze stroom kan worden gebruikt voor eigen huishoudelijke apparaten. Doordat je met zonnepanelen minder stroom van het net afneemt, start je met besparen. Een huishouden kan tot wel €1.027 gaan besparen. De gezamenlijke besparing in Doesburg komt uit op €674.739 per jaar. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Doe dan snel een postcodecheck.

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Doesburg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Doesburg kende afgelopen jaar 1027 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Doesburg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Doesburg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Doesburg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Doesburg

Al 657 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Doesburg gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Doesburg

Onlangs deed Zonneplan onderzoek naar het aantal geschikte daken in Doesburg. Daarbij wordt gekeken of er op het dak genoeg panelen passen, of de ligging naar de zon goed is en of het bijvoorbeeld geen rieten dak is.

Doesburg beschikt ook over een beschermd stadsgezicht. Woon je in de oude binnenstad? Dan is een vergunning van de gemeente nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. In de rest van de gemeente is geen vergunning nodig.

Zonnepanelen installateur Doesburg

Ben je op zoek naar een ervaren zonnepanelen installateur in Doesburg? Onze monteurs van het Zonneplan installatiedepot in Arnhem komen graag bij je langs om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen. Het zou ook kunnen dat je bezoek krijgt van één van onze lokale Zonneplan Partners. Dit zijn ervaren installateurs gevestigd in Doetinchem en Terborg.

Al onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Zonnepanelen kopen in Doesburg

Het doel van Doesburg, energieneutraal in 2050, houdt in dat er net zoveel duurzame stroom wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen helpt de gemeente deze doelstelling te behalen. Daarnaast begin je al vanaf de eerste dag met verdienen, super interessant dus! Wil jij zonnepanelen kopen in Zwolle? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Doesburg.

Doesburg gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Doesburgers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Doesburg zelf invloed op de hoogte jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Doesburg!

Vragen over zonnepanelen in Doesburg

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Doesburg?

  Op dit moment zijn er geen subsidies voor zonnepanelen beschikbaar gesteld door de gemeente van Doesburg. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Doesburg?

  Het Zonneplan installatiedepot dat het dichtstbij Doesburg ligt is gevestigd in Arnhem. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Deze installeren zonnepanelen vanuit Terborg en Doetinchem. Samen verduurzamen we de lokale regio.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Doesburg?

  Zonnepanelen kopen in Doesburg heeft voordelen. Op steeds meer daken in Doesburg liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En mocht jij je woning in de toekomst verkopen? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.


Doesburg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Doesburg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Doesburg er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Doesburg

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!