088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Den Helder
Zonnepanelen in Den Helder

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Den Helder

Gemeente Den Helder heeft de doelstelling om in 2040 energieneutraal leven te realiseren. Zonneplan wil ook graag een steentje bijdragen aan deze duurzaamheidsdoelstelling. Steeds meer inwoners van gemeente Den Helder wekken hun eigen zonne-energie op. Niet gek, want met zonnepanelen kun je flink besparen op jouw energierekening. Wil jij ook dagelijks profiteren van de zon? Lees dan verder.

Door de overstap naar zonne-energie te maken, kun je niet alleen het milieu helpen maar ook flink op je energierekening besparen. Gemiddeld bespaart een huishouden met zonnepanelen €1.143 per jaar.

 

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Den Helder:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Den Helder kende afgelopen jaar 1086 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Den Helder zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Den Helder ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Den Helder kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Den Helder

Al 2.665 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Den Helder gingen je voor.

Veel geschikte daken voor zonnepanelen in de gemeente Den Helder

Zonneplan kijkt per gemeente hoeveel daken er geschikt zijn voor zonnepanelen. Daarbij is het wel belangrijk om te vermelden dat de Stelling Den Helder een beschermd stadsgezicht heeft.

Dit betekent dat er vanwege de historische waarde een vergunning nodig is om zonnepanelen te plaatsen op woningen in dit gebied. In de rest van de gemeente is dit niet het geval, en kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geplaatst worden! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies.

Op weg naar energie neutrale gemeente

De gemeente Den Helder gaat voor energieneutraal! Dat houdt in dat er evenveel energie verbruikt wordt als dat er opgewekt wordt. Investeren in Zonnepanelen draagt direct bij aan dit gemeentelijke doel.

Uit de Zonneplan dakenanalyse blijkt dat 2.665 woningeigenaren in de gemeente zonnepanelen hebben en dat er 8.858 geschikte woningen voor zonnepanelen zijn. Grote kans dat jouw woning hier dus onder valt! Zonneplan wil graag samen met jou de overstap maken naar een energieneutrale gemeente, doe jij ook mee?

​Wist je dat ...

Wist u dat de gemeente Den Helder de meeste zonuren heeft van heel Nederland? Door de gunstige ligging aan zee is er veel zonnestraling. Daarnaast ligt de temperatuur vaak iets lager waardoor er minder energie verloren gaat. Genoeg reden dus voor zonnepanelen in de gemeente Den Helder .

Daarnaast kunt u de BTW terugvragen van de belastingdienst. De reden hiervoor is erg simpel: Als je zonnepanelen hebt ben je een ‘eigen’ ondernemer. Je levert namelijk je stroom terug aan het net. Dit betekent dat je de BTW over jouw aankoop kan terugvragen!

zonnepanelen op dak in den helder


Den Helder in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Den Helder steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Den Helder er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Den Helder

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!