088-0203000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Delfzijl
Zonnepanelen in Delfzijl

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Delfzijl

Gemeente Eemsdelta is hard aan het groeien op gebied van duurzaamheid. Steeds meer daken schitteren met zonnepanelen en er zijn ook veel lokale initiatieven om de gemeente duurzamer te maken. Zo heeft NEC Delfzijl op het clubgebouw 120 zonnepanelen op het dak liggen. De jaarlijkse opbrengst wordt geschat op 40.000 kilowatt/uur. Dit loopt gelijk op met hun jaarlijks verbruik en staat gelijk aan 750 bomen! Dit is een erg mooi initiatief.

Samen hebben de zonnepanelenbezitters in Delfzijl al €1.573.911 bespaard. Gemiddeld bespaart een huishouden jaarlijks ongeveer  €1.143. Een flinke besparing op de energierekening dus. Wil jij ook graag jaarlijks geld besparen? De eerste stap is simpel: doe de dakcheck en ontdek of jouw dak geschikt is.

Na het invullen van postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op. Deze adviseur bekijkt of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en wat jij kunt besparen. Jouw adviseur maakt een persoonlijk Zonneplan met daarin informatie over de gekozen materialen, de totale kosten en natuur wat jij gaat besparen.

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Delfzijl:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Delfzijl kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Delfzijl zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Delfzijl ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Delfzijl kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Delfzijl

Al 1.377 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Delfzijl gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Delfzijl

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Delfzijl zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

In Heerenveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen en Enerdjé uit Farsum. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

Dak geschikt voor zonnepanelen in Delfzijl

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Delfzijl. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 2.127 koopwoningen in Delfzijl nog geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Als jouw dak geschikt is zorgen onze monteurs er uiteindelijk voor dat de zonnepanelen netjes op jouw dak komen te liggen. Dit wordt bijna altijd binnen één dag geregeld en jij kunt zelf inplannen wanneer onze monteurs bij jouw langskomen! Wij bieden full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Zonnepanelen kopen in Delfzijl

Het doel van de gemeente Eemsdelta is: energieneutraal in 2050. Veel Delfzijlers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.377 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Delfzijl . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Er zijn ook steeds meer duurzame initiatieven vanuit inwoners en bedrijven. De website van regionaal energieloket houdt al het nieuws bij wat betreft duurzame en lokale initiatieven. Daarnaast krijgt de gemeente Eemsdelta 50 extra openbare laadpalen in 2022! Wil jij zonnepanelen kopen in Delfzijl ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Delfzijl .

Delfzijl gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Delfzijlers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Delfzijl zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Delfzijl !

Vragen over zonnepanelen in Delfzijl

 • Waarom zonnepanelen kopen in Delfzijl?

  Zonnepanelen kopen in Delfzijl heeft voordelen. Op steeds meer daken in Delfzijl liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Delfzijl?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Delfzijl. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Delfzijl?

  In Heerenveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen en Enerdjé uit Farsum. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Delfzijl in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Delfzijl steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Delfzijl er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Delfzijl

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!