030-7602740Bereikbaar vanaf 09:00 uur
De Bilt
Zonnepanelen in De Bilt

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Bilt

In gemeente De Bilt zien we steeds vaker zonnepanelen. Dit is goed om te zien! De vrijeschool Het Zonnewiel is bijvoorbeeld al overgestapt naar zonnepanelen. Maar ook inwoners van De Bilt kiezen steeds vaker voor zonnepanelen, waarmee ze jaarlijks op de energierekening besparen. Van alle geschikte daken in de gemeente De Bilt, profiteert al 16% van de zon! Benieuwd hoeveel jouw buurtbewoners samen besparen?

Alle huishoudens met zonnepanelen in de gemeente De Bilt  besparen samen jaarlijks €2.068.830. Dit zijn 1.810 huishoudens die hun eigen zonne-energie opwekken. Per huishouden besparen zij gemiddeld €1.143 per jaar. Toch zijn er nog genoeg mensen die nog kunnen profiteren van de zon en misschien ben jij er daar wel één van! Je kunt een gratis dakcheck doen om erachter te komen hoeveel zonnepanelen jou gaan opleveren.

Nadat jij de dakcheck hebt ingevuld, belt een van onze persoonlijke adviseurs je op. De adviseur bespreekt je energieverbruik en bekijkt je dak. Je ontvangt vervolgens een zonneplan. Dit bestaat uit jouw dakplan, informatie over de materialen, de kosten en jouw totale besparing .

Waarom juist nu zonnepanelen in De Bilt:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Bilt kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Bilt zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Bilt ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Bilt kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Bilt

Al 1.810 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente De Bilt gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in De Bilt

Bij Zonneplan doen we onderzoek naar de daken van De Bilt. We bekijken de potentie van elk dak afzonderlijk. We schatten in of het dak geschikt is, door te kijken naar de ligging en de ruimte op het dak. Uit het onderzoek in De Bilt blijkt dat er 11.247 koopwoningen zijn. Hiervan heeft 52% een geschikt dak, waarvan 1.810 daken zonnepanelen hebben. Alle daken in de gemeente De Bilt hebben al 1.131.250kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan behouden van 85.238 bomen.

Zonnepanelen installateur De Bilt

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in De Bilt ? Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Almere. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Deze partners zijn gevestigd in Vleuten en in Leusden.

Wanneer jij de monteurs op bezoek krijgt voor het plaatsen van het zonnepanelensysteem bepaal je zelf. Dankzij onze zelfplanner kies je een datum en tijdstip dat jou uitkomt. Zo kun jij sowieso bij de installatie aanwezig zijn.

Zonnepanelen kopen in De Bilt

In 2050 energieneutraal, dat is het doel van de gemeente De Bilt. Dit houdt in dat al het CO2 verbruik gecompenseerd wordt door het opwekken van duurzame energie. Hier is de gemeente al druk mee bezig. De gemeente bekijkt verschillende opties zoals wind- en zonne-energie. Ook de inwoners van de gemeente kunnen een handje helpen door te letten op hun energieverbruik en over te stappen naar zonnepanelen. Zonneplan helpt je graag met het zetten van deze stap naar zonne-energie!

De Bilt gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Biltenaren voor een energiecontract op basis van uurtarieven. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in De Bilt  zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in De Bilt !

Vragen over zonnepanelen in De Bilt

 • Waarom zonnepanelen kopen in De Bilt?

  Zonnepanelen kopen in De Bilt heeft voordelen. Steeds meer Biltenaren leggen zonnepanelen op hun daken. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in De Bilt?

  Er is op dit moment een duurzaamheidslening beschikbaar voor zonnepanelen in De Bilt. Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in De Bilt?

  In Almere staat een Zonneplan installatiedepot en vanuit hier installeren onze eigen monteursteams zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er ook nog twee lokale Zonneplan partners gevestigd in de buurt van De Bilt. Namelijk in Leusden en in Vleuten. Samen maken we de lokale regio duurzamer!


De Bilt in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Bilt steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente De Bilt er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente De Bilt

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!