0345-760296Bereikbaar tot 20:30 uur
Culemborg
Zonnepanelen in Culemborg

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Culemborg

Culemborg is al goed bezig met verduurzamen! Zo liggen er al zonnepanelen op het stadskantoor van Culemborg. Daarnaast wekken ook steeds meer inwoners van Culemborg eigen stroom op met zonnepanelen. Niet gek, want met hiermee kan er flink worden bespaard op de energierekening! Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van  kunnen met zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen .

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Culemborg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Culemborg kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Culemborg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Culemborg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Culemborg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Culemborg

Al 3.153 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Culemborg gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Culemborg

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Culemborg. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in Culemborg geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Daarnaast is een deel van Culemborg bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er eerst een vergunning nodig is van de gemeente om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen installateur Culemborg

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Culemborg? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs om een zonnepanelensysteem te plaatsen. De zonnepanelen die geplaatst worden zijn geheel zwart en hebben een piekvermogen van 400 wattpiek. In de praktijk betekent dit dat één zonnepaneel per jaar een opbrengst heeft van 320 kWh. Daarnaast komt er binnen bij jou een Zonneplan One omvormer te hangen die ervoor zorgt dat de opgewekte stroom ook daadwerkelijk gebruikt kan worden door jou apparaten.

Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Hierdoor zorgen zij ervoor dat de zonnepanelen veilig en goed op het dak terechtkomen.

Zonnepanelen kopen in Culemborg

Uiterlijk in 2040 wil Culemborg energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Veel Culemborgers kijken daarom naar alternatieven, want al van alle koopwoningen helpen door zonnepanelen op hun dak geplaatst te hebben. Als bewoner help je namelijk de doelstelling van de gemeente te halen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak. Daarnaast begin je zelf ook vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Culemborg.

Culemborg gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Culemborgers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Culemborg zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is en krijg je stroom voor uurprijzen. Slimme energie is nu beschikbaar in Culemborg!

Vragen over zonnepanelen in Culemborg

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Culemborg?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Culemborg. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Culemborg?

  Zonnepanelen kopen in Culemborg heeft voordelen. Op steeds meer daken in Culemborg liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En mocht jij in de toekomst je huis verkopen? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Culemborg?

  Ons dichtstbijzijnde Zonneplan installatiedepot is gevestigd in Arnhem. Gelukkig hebben we naast onze eigen teams ook meerdere lokale Zonneplan Partners die zonnepanelen installeren. In de buurt van Culemborg zijn er partners gevestigd in Vleuten, Leusden en Huissen. Samen verduurzamen wij Culemborg en de lokale regio!


Culemborg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Culemborg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Culemborg er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Culemborg

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken