0485-760100Bereikbaar tot 20:30 uur
Cuijk
Zonnepanelen in Cuijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Cuijk

Cuijk heeft afgelopen jaar mogen genieten van meer dan 1.162 zonuren. Hierdoor hebben het Merletcollege en voetbalvereniging JVC Cuijk al aardig wat energie kunnen opwekken met de zonnepanelen die zij op hun daken hebben. Maar ook veel huishoudens profiteren van hun eigen zonne-energie. In de hele gemeente zien we dat 1.333 huishoudens tot op de dag van vandaag deze zonuren benutten en veel geld hebben bespaard.

In Cuijk komt de besparing met zonnepanelen gemiddeld uit op €1.143 per jaar. Dit komt neer op een behoorlijke gezamenlijke besparing van de gehele gemeente. De besparing kan je per dag bijhouden door het gebruik van de app. Hier staat een overzichtelijke weergave van de opbrengsten en hoe de panelen presteren. Wil jij weten of jij ook kan profiteren? Doe dan de gratis vrijblijvende dakcheck.

Wanneer jij een aanvraag doet, gaat er een deskundig adviseur voor jou aan de slag. Na jouw persoonlijke wensen en jaarlijks verbruik besproken te hebben wordt er voor jou een plan opgesteld. In de geheel vrijblijvende offerte vind je onder andere een prognose van de opbrengst, de terugverdienperiode en uiteraard de grootte van de investering.

Waarom juist nu zonnepanelen in Cuijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Cuijk kende afgelopen jaar 1162 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Cuijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Cuijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Cuijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Cuijk

Al 1.333 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Cuijk gingen je voor.

Geschikte daken in Cuijk

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de daken in Land van Cuijk en wat blijkt: Land van Cuijk heeft veel geschikte daken voor zonnepanelen. Om precies te zijn, 3.511 koopwoningen hebben een geschikt dak! Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Daarnaast is er in Cuijk ook geen sprake van beschermd stadsgezicht, waardoor zonnepanelen zonder vergunning geïnstalleerd kunnen worden. Binnen de gemeente Land van Cuijk zijn er verder wel nog gebieden die vallen onder beschermd stadsgezicht. Kijk op de gemeentepagina waar je wel een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van zonnepanelen.

 

Cuijk volledig duurzaam in 2050

De gemeente Land van Cuijk gaat ervoor. Ze willen in 2050 volledig duurzaam zijn en stimuleren hun inwoners daarom om zoveel mogelijk duurzame stappen te nemen. Een goed voorbeeld van een verduurzaming is de keuze voor zonnepanelen. Hiermee is in Cuijk tot nu toe al 833.125Kg CO2 bespaard. Dit is natuurlijk een mooi aantal en de gemeente is al goed op weg met besparen, maar graag zien we dit aantal nog groter worden. Jij kan ook helpen door te gaan besparen! Om te starten met besparen heb je natuurlijk eerst zonnepanelen nodig. Het financieren van de zonnepanelen kan door middel van een duurzaamheidslening of met eigen vermogen. Zie jij dit ook wel zitten? Doe dan een aanvraag naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak.


Cuijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Cuijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Cuijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Cuijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!