0495-760029Bereikbaar tot 17:00 uur
Budel
Zonnepanelen in Budel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Budel

In Budel wordt duurzame energie steeds populairder. Het is ook niet gek dat Bulanders overstappen naar zonne-energie met 1.066 volle zonuren per jaar. Met deze hoeveelheid kan flink worden bespaard op de energierekening. Ben jij benieuwd hoeveel jij kan besparen? Lees dan verder

Het opwekken van eigen energie heeft vele voordelen. Zo wordt er in Budel al 1.290.000 kg CO2 bespaard met de hulp van zonnepanelen. Verder hebben de 6.794 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben samen €2.119.728 bespaard. Doe onze gratis dakcheck en kom erachter wat jij kan besparen!

Nadat de aanvraag voor de dakcheck is gelukt zal een Zonneplan-adviseur jouw woning bekijken. Er wordt daarin rekening gehouden met jouw wensen en verbruik. Je ontvangt een offerte met info over het aantal panelen, te investering en de opbrengst per jaar.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Budel:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Budel kende afgelopen jaar 1066 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Budel zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Budel ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Budel kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Budel

Al 874 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Budel gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Budel

Zonneplan heeft onderzocht hoeveel daken geschikt zijn in Budel. Het kan namelijk zijn dat een dak niet geschikt is vanwege het materiaal of de schaduwwerking. Uit het onderzoek is gebleken dat 62% van de koopwoningen in Budel die geschikt zijn nog niet zijn voorzien van zonnepanelen. Dit zijn dus nog genoeg huishoudens die ook kunnen profiteren van eigen opgewekte energie.

Maar let wel op als je in Budel-Dorplein woont, want hier is er sprake van beschermd dorpsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder historisch karakter heeft. Om hier zonnepanelen te laten plaatsen heb je een vergunning van de gemeente nodig. Check wat de exacte begrenzing van het beschermde dorpsgezicht is.

Zonnepanelen installateur in Budel

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in de buurt van Budel? Onze ervaren Zonneplan monteursteams en installatiepartners komen graag bij je langs. Na de installatie beginnen jouw zonnepanelen direct met opbrengsten genereren. Je bespaart dus direct op je energierekening. Verder ben je 10 jaar lang verzekerd van een werkend systeem. In die periode betaal je geen voorrij- en montagekosten. Zelf de btw-teruggave regelen is ook niet nodig, dit regelt Zonneplan voor jou

Onze vakkundige installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van jouw persoonlijke plan komen wij langs om de zonnepanelen te installeren.

Zonnepanelen kopen in Budel

De gemeente Cranendonck wil in 2050 klimaatneutraal zijn. Veel Bulanders kijken daarom naar alternatieven, want al 30% van alle koopwoningen helpen door zonnepanelen op hun dak geplaatst te hebben. Als bewoner help je namelijk de doelstelling van de gemeente te halen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak. Daarnaast begin je zelf ook vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Budel? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Budel.

Budel gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Bulanders voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Budel zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is en krijg je stroom voor uurprijzen. Slimme energie is nu beschikbaar in Budel!

Vragen over zonnepanelen in Budel

 • Waarom zonnepanelen kopen in Budel?

  Zonnepanelen kopen in Budel heeft voordelen. Op steeds meer daken in Budel liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En mocht jij in de toekomst je huis verkopen? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Budel?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Budel. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Budel?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Eindhoven. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de gehele regio rond Budel. Ook zijn er in Eindhoven en Swalmen nog lokale Zonneplan partners gevestigd. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Budel in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Budel steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Budel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Budel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!