0575-760400Bereikbaar tot 20:30 uur
Brummen
Zonnepanelen in Brummen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Brummen

Brummen is een groene gemeente. De gemeente ligt aan de rand van de Veluwe, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland, en de IJsselvallei met prachtige uiterwaarden. Daarnaast zijn in de gemeente hei en bossen met een uitgebreid assortiment aan dieren en planten. De gemeente Brummen heeft hiermee een belangrijke verantwoordelijkheid om dit unieke landschap te behouden voor toekomstige generaties.

Zonneplan draagt graag bij aan het onderhouden van dit unieke landschap door middel van het bevorderen van duurzame energie in Brummen . Door het opwekken van zonne-stroom wordt er bespaard op fossiele brandstoffen en wordt er bijgedragen aan een beter milieu. In Brummen wordt door het gebruik van zonnepanelen kg CO2 bespaard en omgezet in bomen. Wil jij ook starten met besparen en zo bijdragen aan de energietransitie en ondertussen ook nog eens besparen op de energiekosten? Doe dan de gratis en vrijblijvende dakcheck.

Waarom juist nu zonnepanelen in Brummen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Brummen kende afgelopen jaar 1064 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Brummen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Brummen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Brummen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Brummen

Al 1.628 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Brummen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Brummen

Vanuit Zonneplan hebben we al onderzoek gedaan naar de geschikte daken in de gemeente. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of er op daken niet teveel obstakels liggen of dat het dak gemaakt is van riet. In deze gevallen is het dak namelijk niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

In totaal kent de gemeente geschikte daken waarvan momenteel voorzien is van zonnepanelen!  Doe de gratis dakcheck en ontdek of jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen!

Zonnepanelen installateur Brummen

Ben je op zoek naar een vakkundige zonnepanelen installateur in Brummen ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. In de buurt van Brummen hebben wij een eigen installatiedepot in Arnhem en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Doetinchem en Terborg.

Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, zijn VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Ze instaleren zwarte panelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. Daarnaast komt er binnen een Zonneplan One omvormer te hangen die ervoor zorgt dat jij jouw opgewekte stroom daadwerkelijk kan gaan gebruiken. Wat jouw zonnepanelen opleveren kun je live zien met de Zonneplan app.

Zonnepanelen kopen in Brummen

De gemeente Brummen heeft als doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Veel Brummenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al inwoners die overstappen op zonne-energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Brummen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Brummen ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Brummen .

Brummen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Brummenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Brummen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Brummen is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Brummen

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Brummen?

  Op dit moment heeft de gemeente Brummen geen subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Brummen?

  Het kopen van zonnepanelen in Brummen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Brummen zijn zonnepanelen te vinden. Erg logisch, want gemiddeld verdien je hiermee €1.027 per jaar. En mocht je in de toekomst je woning verkopen? Dan is je woning dankzij de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Brummen?

  In de buurt van Brummen hebben wij een eigen installatiedepot in Arnhem en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Doetinchem en Terborg. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Brummen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Brummen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Brummen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Brummen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!