Breda
Zonnepanelen in Breda

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Breda

Breda staat met trots op de derde plek van de meest groene steden van Nederland. Dat de inwoners groen bezig zijn zien we ook goed terug in Breda . Al veel daken hebben zonnepanelen en zijn samen druk aan het besparen. Ook op het dak van de parkeergarage van het Amphia Ziekenhuis in Breda zijn 1.744 zonnepanelen geplaatst. Goed bezig!

De inwoners van Breda zijn al duurzaam bezig! Dit ziet Zonneplan ook terug, Er zijn namelijk al daken die zonnepanelen hebben. Deze huishoudens zijn al druk bezig met het opwekken van hun eigen zonne-energie. Een verstandige keuze van deze inwoners, want in en rondom Breda kan men genieten van zonuren per jaar. Dit zorgt voor een goede besparing op de energie rekening. Gemiddel bespaar je met je zonnepanelen  €1.027 per jaar.

Ben jij al benieuwd naar de mogelijkheden? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en wij gaan aan de slag voor jou persoonlijke Zonneplan!

Waarom juist nu zonnepanelen in Breda:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Breda kende afgelopen jaar 1074 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Breda zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Breda ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Breda kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Breda

Al 7.799 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Breda gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Breda

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Breda. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen in Breda geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat er een beschermd stadsgezicht geldt in het centrum van Breda, het gebied Breda-uitbreiding en de wijk Ginneken. Woon je in dit gebied? Dan is het verstandig om voor de installatie van zonnepanelen eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente. In de rest van gemeente Breda kunnen zonnepanelen geplaatst worden zonder het aanvragen van een vergunning.

Zonnepanelen installateur Breda

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Breda ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Breda zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app. Hierin kun jij alles vinden wat betreft het opwekken van jouw eigen zonne-energie, vergelijken van opbrengsten van verschillende periodes maar ook heb jij hiermee inzicht in voorgaande opbrengsten tot aan de dag van de installatie!

 

Zonnepanelen kopen in Breda

De gemeente heeft als doel dat in 2044 Breda CO2-Neutraal is. Veel Bredanaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Breda . Daarnaast is er ook een website waar alle lokale initiatieven te vinden zijn met daarnaast duurzame winkels in Breda website waar nog meer duurzame initiatieven op staan binnen de gemeente Breda. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Breda ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Breda .

Breda gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Bredanaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Breda!

Vragen over zonnepanelen in Breda

 • Waarom zonnepanelen kopen in Breda

  Zonnepanelen kopen in Breda heeft voordelen. Op steeds meer daken in Breda liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Breda?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Breda . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Breda?

  In Tholen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Wescco Bouw uit Papendrecht en Groenenberg Solar B.V. uit Heijningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Breda in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Breda steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Breda er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Breda

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!