088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Bergen aan Zee
Zonnepanelen in Bergen aan Zee

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Bergen aan Zee

Bergen gaat een duurzame toekomst tegemoet. Zo heeft de gemeente al een duurzaam bouwloket waar gratis advies wordt gegeven over onder andere duurzaam verbouwen, zonneboilers en het besparen van energie. Ook steeds meer inwoners kiezen voor zonnepanelen. Dat is mooi, want hiermee helpen zij het milieu en besparen zij op hun eigen energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Een huishouden met zonnepanelen bespaart gemiddeld €1.143 per jaar. Zo bespaart de gemeente Bergen jaarlijks gezamenlijk al €1.595.628. Daarnaast is er 872.500 CO2 bespaard, wat gelijk staat aan het planten van 65.742 bomen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Bergen aan Zee:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Bergen aan Zee kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Bergen aan Zee zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Bergen aan Zee ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Bergen aan Zee kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Bergen aan Zee

Al 1.396 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Bergen (NH) gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Bergen aan Zee

Zonneplan onderzoekt de potentie van alle koopwoningen in gemeente Bergen (NH). Een geschikt dak heeft genoeg ruimte voor zonnepanelen, weinig last van schaduw en een gunstige ligging ten opzichte van de zon. Uit het onderzoek blijkt dat er 6.847 daken in Bergen zijn die nog kunnen profiteren van zonnepanelen.

Maar let wel even op als je in of rondom de volgende straten of gebieden woont: Raadhuisstraat, Kerkstraat, Oude Prinsweg, Bergen-park Meerwijk en Bergen-Tuindorp Oostbuurt. Gedeeltes van deze plekken zijn namelijk door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

Zonnepanelen installateur Bergen aan Zee

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Bergen aan Zee ? Onze deskundige monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs zijn opgeleid in onze eigen Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken allemaal volgens de normen van NEN-3140. Na het overeenkomen met een persoonlijk Zonneplan, komen we uw zonnepanelensysteem bij u installeren.

Direct na de installatie kun je de opbrengsten terugvinden in de Zonneplan app. Daarnaast heb je recht op 10 jaar het Zonneplan Serviceplan. Met dit serviceplan ben je ervan verzekerd dat jij 10 jaar lang een werkend zonnepanelensysteem hebt en niet onverhoopt tegen onverwachte kosten aanloopt. Onder andere de btw-teruggave service, voorrijkosten en montagekosten zijn onderdeel van ons serviceplan. Wij proberen u zoveel mogelijk te ontlasten.

Zonnepanelen kopen in Bergen aan Zee

De gemeente Bergen heeft de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Er werken al 1.396 huishoudens mee aan deze doelstelling met het gebruik van zonne-energie. Ook jij kan als bewoner bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Bergen aan Zee . Met de aanschaf van zonnepanelen profiteer je niet alleen van een lage energie-rekening, maar draag je ook bij aan de doelstelling van de gemeente. Doe dus de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Bergen aan Zee .

Bergen aan Zee gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Bergenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Bergen aan Zee zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor variabele uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Bergen!

Vragen over zonnepanelen in Bergen (NH)

 • Waarom zonnepanelen kopen in Bergen?

  Zonnepanelen kopen in Bergen aan Zee heeft voordelen. Op steeds meer daken in Bergen aan Zee  liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld  €1.143  per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Bergen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Bergen (NH). Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Bergen

  Ons dichtstbijzijnde gelegen installatiedepot is gevestigd in Hoorn en vanuit hier installeren onze eigen Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio nog een lokale Zonneplan partner, DNR-Electro uit Alkmaar. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Bergen aan Zee in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Bergen aan Zee steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Bergen (NH) er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Bergen (NH)

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!