088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Amsterdam
Zonnepanelen in Amsterdam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Amsterdam

De gemeente Amsterdam is bezig met verduurzamen. Zo zijn er al veel gemeentelijke gebouwen voorzien van zonnepanelen. Muziekgebouw aan 't IJ heeft maar liefst 964 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 270.000 kilowattuur per jaar op! Daarnaast zijn er ook al veel inwoners van Amsterdam die profiteren van hun eigen zonne-energie! Amsterdam telt namelijk al een half miljoen zonnepanelen, die ruim zestigduizend Amsterdamse huishoudens van stroom voorzien. Het afgelopen jaar is het aantal zonnepanelen in de stad met bijna zeventig procent gegroeid. Dit is een fantastische mijlpaal!

Inwoners van Amsterdam kunnen met 1.048 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 8.312 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €9.500.616. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Amsterdam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Amsterdam kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Amsterdam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Amsterdam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Amsterdam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Amsterdam

Al 8.312 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Amsterdam gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Amsterdam

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken per gemeente. Gemeente Amsterdam heeft veel appartementen en flats waar Zonneplan geen zonnepanelen op plaatst. Maar omdat Amsterdam de grootste gemeente van Nederland is zijn er alsnog veel daken die wel geschikt zijn. Er zijn 43.712 woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Maar let wel even op. In een aantal gebieden van de gemeente Amsterdam geldt een beschermd stadsgezicht: Tuindorp Watergraafsmeer, Plan Zuid, Admiralenbuurt, Binnen de singelgracht, Nieuwmarktbuurt, Amsterdam-Noord, Durgerdam en Ransdorp. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

 

Zonnepanelen installateur Amsterdam

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Amsterdam? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Amsterdam zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij je opbrengsten zien in de Zonneplan app. Deze app geeft je eenvoudig inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Super handig, want zo vergelijk je de opbrengst eenvoudig met gisteren, vorig jaar of met je buren!

Zonnepanelen kopen in Amsterdam

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Amsterdam Co2-neutraal is. Veel Amsterdammers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 8.312 huishoudens die overstappen op eigen energie en er zijn ook veel andere duurzame initiatieven binnen de gemeente. Op de website van ‘Van Amsterdamse Bodem‘ staan heel veel mooie initiatieven die uitgevoerd zijn in Amsterdam. Als inwoner kun jij er ook aan bijdragen aan de doelstelling door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Amsterdam. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Amsterdam? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Amsterdam.

Amsterdam gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Amsterdammers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Amsterdam!

Vragen over zonnepanelen in Amsterdam

 • Waarom zonnepanelen kopen in Amsterdam?

  Zonnepanelen kopen in Amsterdam heeft voordelen. Op steeds meer daken in Amsterdam liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Amsterdam?

  Er is geen landelijke subsidie beschikbaar. Wel zijn er lokale subsidies beschikbaar in verschillende gemeentes. Er is een duurzaamheidslening beschikbaar voor de gemeente Amsterdam. Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Amsterdam?

  Wij installeren zonnepanelen met twee lokale Zonneplan partners vanuit de regio. Zuidzon uit Amstelveen en N. Scheenhart Solar & Led Power uit Breukelen. Daarnaast installeren wij ook zonnepanelen vanuit ons eigen intallatiedepot in Almere. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

   


Amsterdam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Amsterdam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Amsterdam er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Amsterdam

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!