088-0203000 Bereikbaar tot 17:00 uur

Zonnepanelen Amersfoort

  • Gratis scan van uw dak
  • Ook zonder eigen investering
  • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


4054 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 486.000 besparen

Elk jaar samen besparen

37769 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Amersfoort

Amersfoort gaat voor duurzame daken. In de gemeente Amersfoort verschijnen steeds meer zonnepanelen op de daken. Maar de gemeente loopt nog wel achter op het gebied van het gemiddeld aantal woningen die voorzien zijn van zonnepanelen. De buurgemeenten Bunschoten en Eemnes presteren, op het gebied van zonnepanelen, boven het provinciaal gemiddelde van Utrecht. Voor de gemeente Amersfoort geldt dit niet. Echter stijgt de interesse in zonnepanelen in gemeente. Dat ziet Zonneplan ook terug in de installaties die de afgelopen tijd zijn gedaan in gemeente Amersfoort. En de bewoners zijn er over te spreken.

Een tevreden klant uit Amersfoort:

Mijn schoonouders hebben ook zonnepanelen van Zonneplan en hebben dat ons ook aangeraden. Daarom hebben wij ook meteen voor Zonneplan gekozen. Het plaatsen van de zonnepanelen ging namelijk heel soepel. Het zat er zo op. Het is ook leuk om de meter terug te zien draaien.

Zeer geschikte daken in gemeente Amersfoort

Zonneplan heeft de daken in gemeente Amersfoort bekeken en is tot de conclusie gekomen dat er meer dan 50.000 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Echter heeft de gemeente Amersfoort te kampen met beschermd stadsgezicht. In de wijk Amersfoort-Bergkwartief en de binnenstad van Amersfoort geldt een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat de woningen die gevestigd zijn in deze wijken een vergunning dienen aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. In de rest van de gemeente Amersfoort kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder het aanvragen van een vergunning.

Amersfoort naar de top

Door Zonneplan is er onderzoek gedaan naar het aantal geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente Amersfoort. Hieruit komt naar voren dat er 53.172 woningen geschikt zijn. Op dit moment zijn er 1856 woningen voorzien van zonnepanelen, dit is ongeveer 3,5%. Vergeleken met de buurgemeenten Bunschoten en Eemnes loopt de gemeente Amersfoort wel achter op het gebied van zonnepanelen. In gemeenten Bunschoten en Eemnes zijn namelijk ongeveer 6% van de woningen voorzien van zonnepanelen. Zonneplan wil graag samen met de bewoners van de gemeente Amersfoort stappen zetten naar een duurzame gemeente Amersfoort, doet ook u mee?


De Duurzaamheidslening Amersfoort

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen gemeente Amersfoort. De doelstelling die gemeente Amersfoort heeft luidt: Amersfoort in 2030 CO2-neutraal. Om deze doelstelling te behalen kunnen de inwoners gebruik maken van de Duurzaamheidslening Amersfoort. De Duurzaamheidslening Amersfoort is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

  • De WOZ-waarde van uw woning is niet hoger dan €250.000
  • Huidige rente is 2%, rente wordt vastgesteld op datum van binnenkomst aanvraag
  • Het minimum leenbedrag is €2500, het maximum is €7000
  • Looptijd van de Duurzaamheidslening maximaal 10 jaar
  • U kunt boetervrij aflossen met een minimun van €250,-

Wilt u meer informatie over de Duurzaamheidslening Amersfoort, dan kunt u een kijkje nemen: op de website van het SVn of hier voor informatie over de Duurzaamheidslening Amersfoort. Meer informatie over duurzaamheid binnen gemeente Amersfoort kunt u vinden op het energieloket: Klik hier voor het energieloket Amersfoort

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

56 reviews van mensen uit de omgeving van Amersfoort

Gemiddeld
8,9
10.0
Ik ben zéér tevreden over het hele proces. De informatievoorziening en de installatie zijn perfect verlopen.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

8.0
Ik vind de afwerking van de zonnepanelen geweldig en houdt het elke dag bij. De monteurs waren heel vriendelijk en alles was transparant
Zonnepanelen Amersfoort
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Het gaat erg goed met de zonnepanelen. Ik heb nu ongeveer 4 maanden naar de opbrengsten gekeken en ze zijn boven verwachting goed. Natuurlijk helpt de zon daarbij ook een beetje mee, maar zeker ook de goede panelen! Ik ben erg benieuwd wat het komende jaar gaat brengen, maar met deze goede start heb ik daar veel vertrouwen in.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 300 Wp All Black

10.0
Ik ben uitermate tevreden. Alles is hartstikke voorbeeldig gegaan en ook veel sneller dan gedacht. Het contact met Joep was ook erg duidelijk en de monteurs waren erg netjes en aardig. De monteurs hebben samen met mij naar het kabeltraject gekeken en ze waren daarin erg vindingrijk.
Zonnepanelen Amersfoort
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 300 Wp All Black

9.0
Ik ben een ambassadeur van Zonneplan.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 300 Wp All Black

9.0
Op mijn telefoon heb ik een widget waarop ik live kan zien hoeveel mijn panelen opwekken. Tijdens de installatie is alles keurig netjes verlopen! De jongens hebben goed gewerkt en wij zijn tevreden.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Het proces met Zonneplan heb ik als goed ervaren. De installatie is prima verlopen! Over de plaatsing en het uitlezen van de panelen ben ik zeer positief.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 275 Wp All Black

8.0
prima adviesgepsrek genoeg tijd genomen. snel prima. Bij Zonneplan wordt echt de tijd voor je genomen. Voor de rest is alles ook snel en goed verlopen.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Ik ben zeker blij met Zonneplan! Heb een keurig adviesgesprek gehad. Ik had verwacht dat de zonnepanelen op de andere kant van het dak zouden komen, maar ik kreeg een ander advies. Daar ben ik achteraf hartstikke blij mee, want ze doen het goed!
Gekozen voor Zeverlution 3680 en Trina Solar 275 Wp All Black

9.6
Ik heb geen klagen over het proces met Zonneplan! Ik ben er erg over te spreken en beveel het daarom ook aan iedereen aan!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag